KNAB neplāno konsultatīvajā padomē iekļaut nevalstiskās organizācijas «Delna» un «Providus»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagaidām neplāno KNAB sabiedriski konsultatīvajā padomē atkal iekļaut nevalstiskās organizācijas «Delna» un «Providus».

«Delna» un «Providus» līdz šim brīdim neesot novērsušas nepilnības savos publiski izskanējušajos ziņojumos un pētījumos, savu rīcību pamato KNAB, kuru pašlaik vada Ilze Jurča.

KNAB sagaida aktīvu rīcību no šo nevalstisko organizāciju puses, lai tiktu likvidētas «sekas, ko radījusi vienpusējas, neobjektīvas un nepārbaudītas informācijas paušana sabiedrībai», aģentūrai LETA paziņoja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Jau ziņots, ka 23.novembrī Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome nolēma aicināt KNAB nodrošināt organizāciju «Sabiedrība par atklātību «Delna«» un «Providus» darbību iestādes sabiedriski konsultatīvajā padomē.

Abas augstākminētās nevalstiskās organizācijas no KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes īsi pirms savu pilnvaru beigām izslēdza bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB ieskatā abas organizācijas ir pieļāvušas ētikas normu neievērošanu, informāciju par KNAB ilglaicīgi atspoguļojot un publiskojot, nepārbaudot informācijas atbilstību faktiskajai situācijai, kā arī izplatot faktiskajai situācijai neatbilstošu informāciju par KNAB darbību.

Nesen «Delnas» un domnīcas «Providus» kopīgi sagatavotajā ziņojumā tika kritizēts Streļčenoks. Ziņojumā minēts, ka viens no iemesliem, kas vājinājis korupcijas apkarošanas darbu valstī, bija Streļčenoka vadības stils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu