Policijas automašīnu izmanto kā taksometru?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET lasītājs Andrejs ir satraucies, ka policijas automašīnas tiek izmantotas kā taksometri, pārvadājot pasažierus. Savukārt Valsts policijā TVNET noskaidroja, ka šajā gadījumā ar policijas automašīnu pārvadāja iestādes darbiniekus. Turklāt ne vienmēr policistiem jāstaigā speciālajās formās.

TVNET lasītājs Andrejs dalījās savos novērojumos un viedoklī, atsūtot video ierakstu, kurā redzams, kā policijas automašīna pārvadā divus pasažierus.

"Vai tagad policijas automašīnas tiek izmantotas kā taksometri? Pasažieris Nr.1 = 00:20 min. Pasažieris Nr.2 = 01:05 min.

Lūk, kur aiziet nodokļu maksātāju nauda!

Bet, kad īsti vajag braukt uz izsaukumu, tad, izrādās, brīvu mašīnu nav un degvielas, lai brauktu, arī nav. :("

Šo situāciju Andrejs novērojis 14. novembrī pie veselības centra Valeo, Rīgā.

Bet Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Simona Grāvīte TVNET skaidroja, ka aculiecinieka nofilmētā situācijā redzama policijas automašīna, no kuras izlaiž pasažierus - kolēģus.

Šajā gadījumā policijas autotransports tika izmantots dienesta vajadzībām,

lai konkrētajā vietā, kur tika veiktas procesuālas darbības, nogādātu kolēģus.

Viņa pieminēja, ka Valsts policijā strādā darbinieki, kuriem, pildot dienesta pienākumus, nav obligāti jābūt tērptiem uniformā.

Savukārt Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava TVNET norādīja, ka policijas nodrošinājums ar automašīnām patlaban būtiski atšķiras no tās situācijas, kas bija pirms desmit gadiem.

Patlaban policisti ir pietiekami apgādāti ar darba vajadzībām izmantojamām automašīnām. Tiesa, to izmantošana tiek rūpīgi kontrolēta.

Policistiem arī esot degviela pietiekamā daudzumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu