Opozīcijas deputāti kritizē valdības paveikto un premjera ziņojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Opozīcijas deputāti šodien debatēs asi kritizēja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ziņojumu un valdības paveikto.

Debatēs runāja tikai opozīcijas deputāti, bet neviens no koalīcijas parlamentāriešiem Saeimas tribīnē nekāpa.

Parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV) sacīja, ka šodien tiekot ieviesta jauna tradīcija, jo Kučinskis uzrunā Saeimu tajā pašā dienā, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins atskaitās par padarīto. «Šo tradīciju lūdzu neturpiniet,» Kaimiņš mudināja premjeru.

Viņš asi kritizēja ziņojumu un valdību, pārmetot cinismu, gara nabadzību, vienaldzību pret nodokļu maksātājiem. Kaimiņš pauda viedokli, ka valdības prioritāte nav cilvēki. «Paldies par neko,» savu runu noslēdza deputāts.

Politiķis Jānis Ādamsons (S) norādīja, ka par premjerministra iesniegto ziņojumu varētu sniegt lakonisku vērtējumu ar vārdiem - «sēdies, divi!». Kučinska teikto uzrunu deputāts komentēja arī ar citu teicienu, sakot, ka te tiek piedzīvotas «piecas minūtes kauna un pēc tam viss paliek pa vecam».

Ādamsons akcentēja, ka ziņojuma kvalitāte nav atbilstoša un lielākā kļūda, ko pieļauj valdība, ir prioritāšu jaukšana ar uzdevumiem. Svarīgs ir ne tikai algu pieaugums, bet arī attīstība, tajā skaitā jauno tehnoloģiju izmantošana aizsardzības nozarē. Parlamentārietis skaidroja, ka tas būtu instruments efektīvāku drošības spēku izveidei un šim solim būtu jāsakrāj līdzekļi.

Ādamsons arī pauda neizpratni, kāpēc Maskavā un Minskā nestrādā Latvijas pārstāvji, lai Krieviju un Baltkrieviju pārliecinātu pieņemt atpakaļ no šīm valstīm nākušos bēgļus.

Savukārt Silvija Šimfa (NSL) runāja nabadzības riskiem, uzskaitot vairāku sabiedrības grupu mazus ienākumus. Viņa vērsa uzmanību uz to, ka Latgalē ir visizteiktākās problēmas ar nabadzību. Daudziem cilvēkiem mājās nav pieejams ūdensvads un «slapjās» jeb parastās tualetes, klāstīja deputāte.

Igors Pimenovs (S) vēlējās pievērst uzmanību iekšzemes kopprodukta pieauguma tempiem. Lai sasniegtu Eiropas valstu vidējo labklājības rādītāju, valstij ir jādubulto savi ienākumi vienas paaudzes laikā. Tas nozīmētu, ka ir jāpanāk IKP pieaugumu 7% gadā 20 gadus pēc kārtas, skaidroja deputāts.

Partijas «Saskaņa» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs (S) norādīja, ka mēģinās kritizēt draudzīgi un pauda, ka par savām šaubām premjerministrs nekautrējas runāt.

Kā ziņots, Kučinskis šodien Saeimā uzstājās ar ikgadējo ziņojumu par valdības paveikto un iecerēto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu