Krievijas īpašo spēku vienībā dienēs klonēti - ģenētiski uzlaboti suņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas autokrāta Vladimira Putina pārraudzītās Īpašo spēku vienības rindās dienēšot ģenētiski selekcionēti un uzlaboti suņi, kurus klonējuši Dienvidkorejas zinātnieki, raksta «Daily Mail».

Krievijas represīvie policija un drošības spēki patlaban testē īpaši dienesta vajadzībām ģenētiski pielāgotus suņus, kuri būtu īpaši fiziski izveicīgi un ar nepārspējamu ožu sprāgstvielu un narkotiku meklēšanai.

«Sooam Biotech» laboratorijā Seulā zinātnieku uzraudzībā patlaban noris darbs ar 500 ģenētiski selekcionētiem un klonētiem kucēniem. «Sooam Biotech» ir pasaulē pirmais dzīvnieku klonēšanas centrs.

Dienvidkorejas zinātnieks Hvangs Vū Suks Krievijas policijai un Federālajam Drošības dienestam «FDD» uzdāvinājis trīs klonētus un ģenētiski modificētus suņus, katrs no kuriem maksā 100 000 ASV dolāru. Krievijas amatpersonas vēsta, ka šie trīs suņi pēc apmācībām un testēšanas tiks nosūtīti dienestā uz Jakutiju. Šie suņi varot lepoties ar lielisku fizisku formu un īpašu noturību pret salu, kas lieti noderēšot dienestam skarbajos laika apstākļos Sibīrijā.

Viens no Krievijai dāvinātajiem klonētajiem suņiem
Viens no Krievijai dāvinātajiem klonētajiem suņiem Foto: ITAR-TASS/LETA

Profesors Vū Suks ir ģenētikas eksperts, kurš Sibīrijā patlaban strādā arī pie kāda cita projekta: izmirušo mamutu DNS vākšanas šo dzīvnieku iespējamajai klonēšanai un sugas atjaunošanas.

«Šie suņi ir klonēti no labāko korejiešu meklētājsuņu šūnām, tādējādi pārmantojot viņu unikālās spējas. Šie būs pirmie klonētie dienesta suņi Krievijā. Viņi vēl ir ļoti jauni. Korejā tie izgājuši pamatapmācību, tāpēc kinologi šeit uz vietas Krievijā viņus pārbaudīs un izvēlēsies viņu dienesta profilu atkarībā no viņu labākajām spējām un talantiem,» tālākos plānus atklāj Jakutskas reģiona Mamutu muzeja speciālists, doktors Semjons Grigorjevs.

Dienesta suņu apmācība Krievijā

Patlaban suņi saprotot komandas tikai korejiešu valodā, taču kinologi ir pārliecināti, ka suņi būs gana apķērīgi, lai jau drīz vien atsauktos arī uz komandām krievu valodā.

«The Siberian Times» vēsta, ka «Sooam Biotech» sadarbībā ar Jakutskas Mamutu muzeju strādā pie mamutu klonēšanas iecerēm. Projekts un dzīvnieku klonēšanas ideja gan Krievijā, gan citur pasaulē saskārušies ar pretrunīgām reakcijām. Daudzi šo zinātnes progresu uzskata par nevajadzīgu un nepārdomātu iejaukšanos dabas procesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu