ZZS, VL-TB/LNNK balsos pret priekšlikumu atcelt amatpersonas statusu maksātnespējas administratoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK balsos pret dublējošās normas atcelšanu par valsts amatpersonas statusu maksātnespējas administratoriem. «Vienotība» par šo jautājumu vēl lems.

Šodien pēc koalīcijas sēdes Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pauda, ka ZZS un nacionālā apvienība balsos pret priekšlikumu, kas paredz no Maksātnespējas likuma izslēgt normu par valsts amatpersonas statusu. Savukārt «Vienotības» pārstāvji informējuši, ka par savu nostāju spriedīšot frakcijas sēdē trešdien.

Jau ziņots, ka koalīcijas partiju politiķi lielākoties pauž skeptisku attieksmi attiecībā uz iespēju atteikties no valsts amatpersonas statusa administratoriem. Šis jautājums kļuva aktuāls pēc tam, kad Juridiskās komisijas vairākums iepriekš atbalstīja priekšlikumu no Maksātnespējas likuma izslēgt normu, ka maksātnespējas administratoriem ir valsts amatpersonas statuss.

Saeimas Juridiskajā birojā iepriekš paskaidroja, ka šī ir dublējoša norma un likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» attiecīgi tiek saglabāts administratoru amatpersonas statuss. Savukārt minētā priekšlikuma autors deputāts Gunārs Kūtris (NSL) izteicās, ka «jautājums ir ticis izlemts pēc būtības».

«Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns iepriekš norādīja, ka partijas deputāti jau iepriekš komisijas sēdē nav atbalstījuši atteikšanos no valsts amatpersonas statusa administratoriem. Cits «Vienotības» politiķis Andrejs Judins aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik, pirms nav sakārtota maksātnespējas administratoru sistēma, neatbalsta atteikšanos no valsts amatpersonas statusa maksātnespējas administratoriem. Viņš norādīja, ka līdzīgs viedoklis ir arī vairākiem kolēģiem partijā.

Koalīcija šodien atkārtoti vienojās par atbalstu jau iepriekš virzītajiem grozījumiem Maksātnespējas likumā, kas cita starpā paredz padarīt stingrāku maksātnespējas administratoru uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu