Cietuma amatpersonu lūdz apsūdzēt par vardarbību pret ieslodzīto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā nedēļā Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījis kriminālprocesu par Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonas dienesta pilnvaru pārsniegšanu, lietojot vardarbību pret ieslodzīto.

Šā gada vasarā IDB tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 317.panta 2.daļas pret IeVP amatpersonu, kura, veicot savus dienesta pienākumus, cietuma telpās vardarbīgi izturējās pret ieslodzīto personu, nodarot tai miesas bojājumus.

Šis pants paredz sodīt personu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu