Ko par latviešu sievietēm domā ārzemju vīrieši?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iedvesmojoties no Latvijas spēcīgākajām sievietēm, pirmā, īstā un vienīgā televīzija sievietēm «STV Pirmā!» laidusi klajā īpaši emocionālu stāstu sēriju «Labākās pasaulē. Savējās!», kurā Latvijā dzīvojošie ārzemju vīrieši - itālis Roberto Meloni, meksikānis Havjers Garsija un vācietis Jorens Šteinhauers dalās iespaidos par Latvijas sievietēm. Iedvesmojošas, gudras, mērķtiecīgas, ļoti skaistas, lepnas, atšķirīgas, raksturā spēcīgas – izrādās, tieši tādas ārvalstu vīriešu acīs ir mūsu dāmas.

Itālis Roberto Meloni Latvijā dzīvo kopš 2002. gada. Viņš ir pārliecināts, ka Latvijas sievietes ir ļoti iedvesmojošas un mērķtiecīgas. Turklāt viņaprāt mūsu valstī viss spēks centrējas tieši dāmu rokās. Tas redzams gan brīdī, kad septiņdesmitgadīgas tantiņas ar apbrīnojamu spēku ziemā tīra ielas, gan tad, kad sievietes sevi apliecina profesijās, kas citur pasaulē ir nodotas vīriešu rokās. «Mani draugi itāļi, redzot, ka Latvijā sieviete vada trolejbusu, rāda ar pirkstu un brīnās – donna, donna! Jā, sieviete pie stūres!» stāsta Roberto Meloni. Vaicāts par Latvijas sievietēm, kuras iedvesmo temperamentīgo itāli, viņš atzīst, ka tā ir Baiba Sipeniece un Elita Patmalniece. «Baiba ir tik īsta! Kas viņai uz mēles, to viņa arī saka. Kad viņu satieku, Baibai vienmēr ir kāds labs vārds, ko pateikt. Viņa nebaidās būt atšķirīga!» Savukārt Elitā Patmalniecē viņš novērtē īpašo auru un enerģiju. «Uzreiz paliek labāk, viņu satiekot,» jūsmo Roberto.

Meksikāni Havjeru Garsiju, kurš Latvijā dzīvo kopš 1992. gada, pārsteidz ne tikai latviešu sieviešu skaistums, bet arī stiprais raksturs, gudrība un mērķtiecība. Viņš neslēpj savu apbrīnu par latviešu rakstnieci Zentu Mauriņu un salīdzina viņas dzīves gājumu ar meksikāņu gleznotāju Frīdu Kalo. Abas dzīvojušas ne tikai vienā vēsturiskajā periodā, bet pat esot manāmas līdzības viņu likteņos.

Savukārt vācietis Jorens Šteinhauers, kurš plašāku atpazīstamību guva ar savu grupu «Aarzemnieki», Latvijā dzīvo trīs gadus. Jorens atzīst, ka dažiem latviešu sievietes varētu šķist lepnas, taču viņš ir pārliecināts, ka mūsu dāmas zina savu vērtību. Turklāt viņaprāt nav nejaušība, ka viens no Latvijas simboliem – Milda, kura tur trīs zvaigznes, – ir tieši sieviete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu