Losandželosā prezentēts jaunais Mazda CX-5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Losandželosas autoizstādē Mazda prezentēja jauno CX-5. Tā ir pilnībā pārstrādāta kompaktā apvidus auto versija, kurā turpināts izmantot 2012. gadā ieviestās efektīvās SKYACTIV tehnoloģijas un «KODO – Kustības dvēsele» dizaina valodu.

Mazda pārstrādāja praktiski visus jaunā CX-5 aspektus ar mērķi vairot braukšanas prieku visiem automobilī sēdošajiem. Jaunā paaudze tika izstrādāta, koncentrējoties uz cilvēka sajūtām, lai nodrošinātu atsaucīgu veiktspēju, kas atbilst autovadītāja gaidītajam, bet neaizmirstot arī par pasažieru komfortu, lai tie varētu baudīt patīkamu braucienu klusā salonā.

Foto: Mazda

Jaunais CX-5 ir pieejams ar visām SKYACTIV tehnoloģijām, tostarp diviem benzīna dzinējiem — 2 un 2,5 litru benzīna motoriem un 2,2 litru dīzeli. Tiem raksturīga pietiekama veiktspēja, adekvāta degvielas ekonomija un attiecīgi arī izmešu līmenis. Jaunais modelis ir aprīkots ar G spēka vektorēšanas (G-Vectoring) kontroli. Tā ir sistēma, kas atkarībā no vadītāja aktivitātēm ar stūri regulē dzinēja griezes momentu un mazina laterālā un gareniskā paātrinājuma vērtības. Tā kā tiek optimizēta riteņu vertikālā noslodze, spēku iedarbība uz braucējiem ir mazāka un brauciens kopumā komfortablāks.

CX-5 individuālo dabu izceļ izteiksmīgā KODO virsbūves dizaina valoda, bet jaunā krāsa Soul Red Crystal, kas debitē modelī CX-5, vairo virsbūves virsmu dziļumu. Soul Red Crystal ir Soul Red metāliskās virsbūves krāsas uzlabotā versija, kas rada svaigāku, mirdzošāku caurspīdīguma efektu. Tas panākts, izmantojot Mazda Takuminuri krāsošanas tehnoloģiju, ar kuras trīs kārtu krāsojumu sērijveida automobilis iegūst ar roku krāsota automobiļa izskatu un krāsojuma precizitāti. Pateicoties īpaši izstrādātam pigmentam un dažādām plēksnītēm, kas atstaro un absorbē gaismu, uzņēmumam Mazda ir izdevies sasniegt izteikti dziļu un spilgtu krāsas apdari.

Jaunā CX-5 tirdzniecība tiks sākta februārī. Vispirms Japānā un pēc tam citos pasaules tirgos. Šobrīd Mazda pārdotākais modelis Eiropā CX-5 tiek tirgots vairāk nekā 120 pasaules valstīs un veido aptuveni vienu ceturtdaļu no Mazda pārdošanas apjoma pasaulē.

Foto: Mazda
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu