Pabriks: NBS komandiera amatam ieteiktais Kalniņš spējis parādīt raksturu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatam ieteiktais NBS Apvienotā štāba priekšnieks Leonīds Kalniņš spējis parādīt raksturu un uzlabot Zemessardzes kaujas spējas, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Kā aģentūru LETA informēja politiķa birojā, Pabrika ieskatā Kalniņu raksturo autoritāte gan NBS, gan Zemessardzes vidū, pieredze vienību komandēšanā un štāba darbā, kā arī starptautiskajās misijās, kā arī tas, ka viņš dienestu ir sācis «no pašas apakšas» kā ierindas zemessargs.

«Līdz ar to Kalniņš vairāk ir kaujas virsnieks, ne parketa ģenerālis, kas šī brīža drošības situācijā ir kritiski svarīgi,» uzskata Latvijas bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs.

Viņa ieskatā Kalniņš ir bijis Zemessardzes komandieris laikā, kad tai tika atvēlēti mazākie finanšu līdzekļi, bet tomēr viņš parādījis raksturu un spējis šo organizāciju ne tikai saturēt kopā, bet arī uzlabot Zemessardzes kaujas spējas.

«Kā viens no būtiskākajiem izaicinājumiem būs spēja kopā ar Aizsardzības ministriju efektīvi un mērķtiecīgi izlietot nozarei atvēlētos budžeta līdzekļus,» viņš piebilda.

25.oktobrī NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube informēja Nacionālo drošības padomi par iesniegumu Vējonim, kurā lūdza viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām.

Savukārt šodien, 22.novembrī, aizsardzības ministrs NBS komandiera amatam ieteicis virzīt NBS Apvienotā štāba priekšnieku Kalniņu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu