Psihoterapeits: bērni ir gudrāki par saviem vecākiem. Citādi evolūcijas nebūtu...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Psihoterapeits norāda, ka, palielinoties tuvumam, cieņas līmenis pret otru samazinās – jo savstarpējās attiecībās esam ciešāki un labāk pazīstami, jo attiecīgi arī cieņa mazāka. «Tāpēc arī vadītājiem nevajadzētu ar padotajiem pārāk draudzēties,» smejot norāda Māris Belte.

Sarunu šovā «Starp mums runājot», kas jau otrdien plkst. 21:00 būs skatāms pirmajā, īstajā un vienīgajā televīzijā sievietēm «STV Pirmā!», tiks runāts par strīdiem un savstarpējiem «kašķiem». Tajā kopā ar modes mākslinieci Asnāti Smelteri, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības izpilddirektori Lienu Grīnu un mūziķi Andri Ērgli piedalīsies arī psihoterapeits un fenotipoloģijas speciālists Māris Belte. Viņš atklās, ka ar «savējiem» strīdamies biežāk, jo esam brīvāki, pazīstam viens otru un vairāk «varam atļauties».

Taču attiecību dziļumam ir arī virkne pozitīvu aspektu – tā labāk iepazīstam un izprotam otru cilvēku. Tomēr psihoterapeits norāda uz vēl kādu galējību, kas nereti iezīmējas tieši tuvās attiecībās –

var rasties brīdis, kad šķiet, ka otram jāsaprot viss «no pusvārda».

Taču, ja partneris neuztver un nesaprot mājienus, atkal var rasties strīdi un pārmetumi. Tāpat nereti nesaprašanās rodas, ja no pretējā dzimuma gaidām citu reakciju, bet saņemam pavisam pretēju.

Savukārt pieskaroties vecāku un bērnu attiecībām, Māris Belte atklās, ka patiesībā

bērni ir gudrāki par saviem vecākiem, jo citādi evolūcija apstātos.

Tāpēc vecākiem nav tiesību norādīt bērniem, kā labāk risināt kādu konkrētu situāciju, vai uzspiest savu padomu. «Tā ir augstprātība, nevis mīlestība,» sacīs Māris Belte.

Visu raidījumu skaties jau otrdien plkst. 21.00 «STV Pirmā!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu