Deputāti nebalso par kultūru kopumā, bet par «īpašu» grupu albumu sponsorēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turpinot vērtēt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojās atbalstīt līdzekļu piešķiršanu vairākiem kultūras un izklaides pasākumiem.

Piemēram, komisija šodien atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu kā līdzfinansējumu grupas «Līvi» jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai. Šo ierosinājumu iesniedza nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK).

Tāpat komisijas atbalstu guva VL-TB/LNNK ierosinājums piešķirt 42 000 eiro grupas «Iļģi» 35 gadu jubilejas pasākumam pavasarī «Arēnā Rīga». Vēl 20 000 eiro paredzēti pasākumam «Bildes».

Šodien komisija atbalstīja arī priekšlikumu par 19 600 eiro piešķiršanu, lai nodrošinātu interaktīvo lapu «dveseluputenis.lv» ar svarīgāko 1915.-1919.gada Latvijas vēstures notikumu atspoguļojumu. Savukārt 50 000 eiro paredzēti vietnes «Radu raksti» atjaunošanai dzimtu vēstures pētīšanai.

Komisija atbalstījusi arī citus kultūras jomas priekšlikumus, atbalstot dažādus muzejus un projektus. Iepriekš deputāti atbalstīja koalīcijas ieceri par 300 000 eiro dotāciju kinofilmas «Nameja gredzens» uzņemšanai.

Komisija šodien atbalstīja arī citus priekšlikumus par līdzekļu piešķiršanu baznīcām, veselības nozarei un citiem projektiem.

Kā ziņots, Budžeta komisija pagājušajā nedēļā sāka vērtēt priekšlikumus nākamā gada budžetam. Savukārt galīgajā lasījumā par šiem jautājumiem Saeima lems 23.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu