Iespējams, Ārlietu ministrijai nav pievilcīga jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūra - tas apgrūtina tā apstiprināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Iespējams, Latvijas Ārlietu ministrijai nešķiet pievilcīga jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūra, kas apgrūtina tā apstiprināšanu, šodien vēsta laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Latvijas Ārlietu ministrijai nav īpaši tīkams Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova potenciālais pēctecis Jevgeņijs Lukjanovs, jo viņš ir īpaši tuvs personāžs Kremlim.

Ārlietu ministrija šādus no diplomātiskajiem kuluāriem pasprukušus mājienus un baumas oficiāli nekomentē. Taču fakts, ka negribēts vēstnieks uzņemošajā valstī nevar strādāt, atbilst patiesībai. To laikrakstam apstiprina Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Saskaņā ar starpvalstu diplomātijas svarīgāko dokumentu, Vīnes konvenciju, nosūtītāja valsts ar uzņemošo valsti saskaņo vēstnieka kandidatūru. Tas notiek pietiekami diskrēti pa diplomātiskajiem kanāliem. Turklāt savs vārds ir sakāms ne tikai Ārlietu ministrijai, bet ari drošības dienestiem.

Un, kamēr šāds saskaņojums nav panākts, tikmēr jebkurš sarunās figurējošs uzvārds ir tikai nodoms. Turklāt diplomātiskajā praksē gana bieži gadās, ka vēstnieks tiek atsaukts, bet viņa vietā turpina strādāt vēstniecības otrā persona kā vēstniecības vadītājs.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu virmoja vasaras sākumā, komplektā ar iespējamā pēcteča vārdu. Tobrīd tas bija Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Jevgeņijs Lukjanovs - nevis profesionāls diplomāts kā līdzšinējais vēstnieks Vešņakovs, bet cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu