Vairāki tūkstoši cilvēku Rīgā ieradušies pagaršot valsts jubilejai izceptu milzu torti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fllickr.com/epsos

Šovakar Rīgā vairāki tūkstoši cilvēku ieradās laukumā pie Kongresu nama, lai aplūkotu un pagaršotu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienai izceptu dižtorti, novēroja aģentūra LETA.

Kā stāstīja pasākuma organizētāji, restorāna «Fazenda» pagatavotā tumšās šokolādes un dzērveņu torte ir 40 kvadrātmetrus liela un vairāk nekā 1,5 tonnas smaga. Ar to plānots uzcienāt 13 500 valsts svētku svinētāju.

Latvijas dižtortes pagatavošanai konditori izmantoja gandrīz 6000 svaigu olu, 180 kilogramu šokolādes trifeļu, 35 kilogramus kakao, 50 kilogramus šokolādes čipsu, vairāk nekā 260 kilogramu cukura, 120 kilogramu miltu, 150 kilogramu rīvētu dzērveņu ar cukuru un 430 kilogramu saldā krējuma.

Pie Kongresu nama šovakar par svētku noskaņu rūpējas ne vien konditori, kuri ieguldījuši lielu darbu milzu tortes cepšanā, bet arī mākslinieki un sportisti, kuri nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Svinību dalībniekus priecē «Eirovīzijas» dziesmu konkursa Latvijas pārstāvis Justs Sirmais, kā arī grupas «Dzelzs vilks» un «Flame and the Rolltones».

Pasākuma laikā apmeklētājus svētkos sveica arī citi Latvijā cienījami un zināmi cilvēki. Video sveicienus sūtīja vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, BMX braucēji Rihards Veide un Edžus Treimanis, vieglatlēts Ainārs Kovals un rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs.

Savukārt par tortes sagriešanu rūpējās latviešu pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Kā ziņots, šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 98 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu