Lūk, kādu auto gatavojas ražot McLaren

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McLaren

McLaren Automotive struktūrvienība McLaren Special Operations (MSO), kura atbild par īpašu klientu īpašo vēlmju piepildīšanu, oficiāli apstiprinājusi, ka izlaidīs pasaulē pirmo «Hyper-GT» automobili. Kompānija stāsta - tas būšot visrūpīgāk nostrādātais, visgreznākais ielas McLaren, kāds jebkad izgatavots.

Projekta kodētais nosaukums ir BP23 un šā koda atšifrējums - Bespoke Project 2 and featuring three seats, kas latviski nozīmē otrais pēc pasūtījuma īstenotais projekts ar trim sēdekļiem.

Neviens ārpus kompānijas šā auto dizaina skices, nemaz nerunājot par modelīti, nav redzējis, tomēr atmiņas par deviņdesmito gadu ātrāko sērijveida ielas auto McLaren F1 acīmredzot ir tik siltas, ka visi 106 eksemplāri, ko MSO uzdots uzbūvēt, jau ir aizrunāti.

McLaren Automotive izpilddirektors Maiks Flevits uzsver, ka trīs sēdekļu koncepcija ar centrā un priekšpusē novietotu vadītāja sēdvietu tiks pilnībā pārņemta no leģendārā F1. Pārējās sfērās Hyper-GT automobilis būs tik moderns, cik vien iespējams, turklāt ideāli piemērots tālu mērķu sasniegšanai, nevis tikai zibenīgiem izbraucieniem ātrgaitas ovālos.

Par dzinēju konkrētas informācijas nav, taču Flevits norāda uz hibrīdiekārtu, kas BP23 sērijveida versiju padarīs par vienu no jaudīgākajiem mūsdienu McLaren.

Jaunā auto dizainēšana un izstrāde jau ir sākusies, un MSO prognozē, ka pirmos eksemplārus jaunajiem īpašniekiem varēs piegādāt 2019.gada sākumā. Kā jau minēts, kopumā MSO jāuzbūvē 106 BP23 eksemplāri. Tieši tik daudz savulaik tika saražoti F1.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu