Kara muzejā atklās izstādi par Latvijas karavīriem starptautiskajās operācijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Kara muzejā atklās izstādi «Latvijas karavīri miera nodrošināšanas misijās un starptautiskajās operācijās 1996 - 2016», portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Trešdien, 16. novembrī, plkst.13 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube piedalīsies izstādes atklāšanā Latvijas Kara muzejā.

Šogad aprit 20 gadi kopš pirmās miera nodrošināšanas misijas, kurā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku karavīri, pildot dienesta pienākumus NATO valstu karaspēka kontingentā «Implementation Force» jeb IFOR («Īstenošanas spēki») Bosnijā un Hercegovinā.

Izstāde ir lielākais Latvijas Kara muzeja un Nacionālo bruņoto spēku sadarbības kopprojekts, tās tapšanā ar savām piemiņas lietām, suvenīriem un fotogrāfijām piedalās tie karavīri, kas šo 20 gadu laikā pildījuši dienesta pienākumus miera uzturēšanas misijās un starptautiskajās operācijās. Izstāde atspoguļo miera uzturēšanas misiju un starptautisko operāciju dažādību, kā arī Latvijas kontingentu ilgstošo iesaisti miera nodrošināšanā pasaulē.

Atzīmējam un īpaši pieminam šo Irākā un Afganistānā kritušo LV karavīru lietas, ko uzticējuši tuvinieki – personīgās lietas un apbalvojumus. Izstādē cenšas parādīt arī to, kā dzīvoja Afganistānā – ir telts fragments, kur var redzēt reālo karavīra ikdienu kaujas postenī.

Izstādē būs atspoguļota Latvijas karavīru dalība operācijās Bosnijā un Hercegovinā, Albānijā, Kosovā, Maķedonijā, Irākā, Afganistānā, Centrālāfrikas Republikā un Mali, kā arī ES pretpirātisma operācijā ATALANTA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu