Sarkozī vēlas nodokļa piemērošanu ASV produktiem, ja Tramps atteiksies no klimata vienošanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamā Francijas prezidenta amata kandidāts Nikolā Sarkozī ierosinājis Eiropai noteikt oglekļa nodokli ASV importam, ja Donalds Tramps panāks ASV izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās.

Vairāk nekā 100 valstis ratificējušas Parīzē 2015.gada decembrī noslēgto vienošanos par globālās sasilšanas problēmas risināšanu.

«Donalds Tramps ir pateicis - redzēsim, vai viņš turēs savu solījumu -, ka viņš nerespektēs Parīzes klimata vienošanās secinājumus,» Sarkozī norādīja intervijā televīzijas kanālam «TF1».

«Tad es pieprasu, lai Eiropa nosaka oglekļa nodokli 1%-3% apmērā visiem produktiem, kas ienāk no ASV, ja Savienotās Valstis nepiemēro vides aizsardzības prasības, kuras mēs nosakām saviem uzņēmumiem,» sacīja Sarkozī.

Tāpat viņš arī atbalsta uzspiešanu valsts iestādēm Eiropā vairāk izmantot Eiropā ražotus produktus vai materiālus.

Eiropa nevar vairs būt «vāja vai naiva», sacīja Sarkozī, lai arī vienlaikus viņš aizstāvēja cilvēku un preču brīvās kustības ideju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu