Brigmanis par «Saskaņu»: tukša muca tālu skan

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis šaubās, vai partijas «Saskaņa» deputāti maz zina ne tikai valsts valodas alfabētu, bet arī «dzīves alfabētu». Tā Brigmanis komentēja «Saskaņas» priekšsēdētāja Nila Ušakova izteikumus partijas kongresā par «labējo partiju pārstāvju analfabētismu».

Brigmanis norādīja, ka «Saskaņai» būtu jāparāda, ka šis politiskais spēks pārzina arī «dzīves alfabētu» jeb zināšanas valsts vadīšanā, ekonomikā, izglītībā un citās jomās. Pilsētu pārvaldīšana, kurās «Saskaņa» ir pie varas, par to neliecina, norādīja ZZS līderis.

Politiķis uzsvēra, ka «Saskaņai» «nespīd» nekāda uzvara pašvaldību vēlēšanās, jo «augstāk par savu galvu neuzlēksi», un šīs partijas pozitīvie paredzējumi jāvērtē kā politiskā retorika. Brigmanis nešaubās, ka ZZS uzvarēs pašvaldību vēlēšanās, pārspējot jau iepriekšējo vēlēšanu labos rezultātus.

Attiecībā uz opozīcijas partijas priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Urbanoviča izteikumiem, ka viņam «besī ārā» pašreizējā vara, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs pauda, ka «pie labākās gribas nevaram palīdzēt», ja kādam ir tik liels satraukums. Kā risinājumu Brigmanis ieteica Urbanovičam iedzert nervus nomierinošus medikamentus.

Brigmanis «Saskaņas» kongresā izskanējušās skaļās frāzes salīdzināja ar teicienu «tukša muca tālu skan». Viņš norādīja, ka necentīsies tās pārspēt, ļaujot opozīcijas partijai dzīvot savā iluzorajā pārliecībā. Šāda veida ilūzijas esot kaitīgas, taču politiķis nevar šim politiskajam spēkam «liegt to prieku» tās saglabāt.

Kā ziņots, Ušakovs kongresā sacīja, ka pašlaik pasaulē ir sarežģīts laiks, bet Latvijā pie varas ir «analfabēti no labējām partijām». Uzrunājot kongresa dalībniekus, Ušakovs teica, ka pirms gada viņš runāja par «labējās varas stagnāciju», bet pašlaik jau var runāt par «labējās varas degradāciju».

Viņš kritizēja valdošās partijas, paužot, ka minimālo algu paredzēts palielināt vien par 10 eiro, tomēr vienlaikus elektroenerģijas cenas pieaug. Politiķis kritizēja pedagogu atalgojuma reformu, atgādināja par bankas «Citadele» pārdošanu.

Savukārt Urbanovičs teica, ka pašreizējā vara ir korumpēta un neprofesionālā. Tā Urbanoviču jau sen «besī ārā». Viņaprāt, «Saskaņai» vajadzētu pārtapt par platformu sabiedriskām kustībām, arodbiedrībām un citiem, kas deleģētu savus cilvēkus politiskā spēka sarakstiem vēlēšanās.

Partijas «Saskaņa» kongresā sestdien politiskā spēka pārstāvji runās pauda pārliecību par uzvaru nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās, kritizēja valdošo koalīciju, bet pašvaldību domju pārstāvji uzskaitīja paveikto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu