«Saskaņas» kongresā slavē partijas paveikto un kritizē valdošās koalīcijas darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Saskaņa» kongresā sestdien politiskā spēka pārstāvji runās pauda pārliecību par uzvaru nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās, kritizēja valdošo koalīciju, bet pašvaldību domju pārstāvji uzskaitīja paveikto.

«Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs teica, ka pašreizējā vara ir korumpēta un neprofesionālā. Tā Urbanoviču jau sen «besī ārā». Viņaprāt, «Saskaņai» vajadzētu pārtapt par platformu sabiedriskām kustībām, arodbiedrībām un citiem, kas deleģētu savus cilvēkus politiskā spēka sarakstiem vēlēšanās.

Saeimas deputāts Sergejs Mirskis uzrunu kongresā noslēdza, sakot, ka laiks strādā «Saskaņai» par labu un «uzvara būs mūsu». Pēc šiem vārdiem zāle atskanēja aplausi.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Pēteris Krīgers, kurš viesojās kongresā, pauda viedokli, ka valdības koalīcijas partijās sapulcējies daudz «sīko grauzēju un žurku», kuriem ir bail no kaķiem.

Rīgas domes deputāte Anna Vlaodva (S), tāpat kā vairāki citi runātāji, kritizēja pedagogu atalgojuma reformu, uzsverot, ka no valdības koalīcijas partijām situācijas normalizēšanu nevar sagaidīt, bet Rīgas pašvaldība turpināšot palīdzēt skolotājiem.

Politiskā spēka Rīgas nodaļas vadītājs Sandris Bergmanis uzrunā kongresa delegātiem turpināja kritiku - valdošās partijas neko nav mācījušās no «Brexit» un ASV vēlēšanām un cenšas noturēties pie varas ar «veco triku» palīdzību - rusofobijiu, populismu.

Kongresa delegātus uzrunāja arī Saeimas frakcijas pārstāvji un pašvaldību vēlēšanu sarakstu pirmie numuri. Ņikita Ņikiforovs, kurš būs saraksta līderis Jūrmalā, kā būtiskākus mērķus minēja kūrortu attīstību un nevienlīdzības mazināšanu Jūrmalā. Viņš arī esot izveidojis sarakstu ar problēmām, kas Jūrmalā jāatrisina.

Savukārt Daugavpils saraksta līderis Andrejs Elksniņš uzskata, ka valdošās partijas tracina sabiedrību, veicina konfrontāciju, lai noturēties pie varas, kamēr «Saskaņa» savās pašvaldībās varot dot pozitīvu pienesumu. Valdošo partiju ministri demokrātijas aizsegā cīnās, lai cilvēki nevarētu mierīgi sarunāties pat mājās, piedāvājot tā dēvētos lojalitātes grozījumus, turpināja Elksniņš.

Tikmēr «Saskaņas» frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins stāstīja par deputātu darbu - priekšlikumiem dažādiem likumprojektiem, budžeta projektiem, ierosinājumu lemt par izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisiju un citiem.

Partijas vadītājs Nils Ušakovs uzrunā kongresa sākumā teica, ka pašlaik pasaulē ir sarežģīts laiks, bet Latvijā pie varas ir «analfabēti no labējām partijām». Viņš arī akcentēja, ka «Saskaņai» nākamgad jāuzvar pašvaldību vēlēšanās, lai pēc 2018.gada Saeimas vēlēšanām nonāktu pie varas Latvijā.

Vairāki runātāji kongresu uzrunāja arī krievu valodā.

Saeimā «Saskaņa» strādā opozīcijā, bet Rīgas domē šī politiskā spēka pārstāvji darbojas koalīcijā.

Pašlaik partijā ir 3657 biedri, gada laikā partijā iestājušies 172 biedri, tika paziņots kongresā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu