Holivuda ir šokā par Trampa vēlēšanu uzvaru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas zvaigznes, kas pirms ASV prezidenta vēlēšanām lielākoties atbalstīja demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, ceturtdien bija šokā un dziļi sēroja par republikāņu kandidāta Donalda Trampa uzvaru.

Popmūzikas princese Keitija Perija aicināja savus fanus «nesēdēt klusi» un «neraudāt».

«Mēs neesam nācija, kas ļaus naidam mūs vadīt,» sacīja Perija.

Lady Gaga, kas pirmdien dziedāja Klintones kampaņas pēdējā mītiņā, bet trešdien piedalījās demonstrācijā pie Trampa torņa Manhetenā ar plakātu «Love Trumps Hate», ceturtdien turpināja savu protestu ar sociālo mediju starpniecību.

Aktrise Dženifera Lorensa sacīja, ka viņai trūkst vārdu, lai mierinātu sievietes, kas bija cerējušas uz sievietes ievēlēšanu ASV prezidenta amatā.

«Nezinu, ko teiktu savai meitai, ja es būtu jūsu vietā. Tikai saglabāt cerību. Strādāt nākotnei,» Lorensa rakstīja sieviešu digitālo video kanālam «Broadly».

Aktieri, režisori un studiju administratori kopā bija ziedojuši 22 miljonus ASV dolāru Klintones vēlēšanu kampaņai, bet Trampa kampaņai – mazāk nekā 300 tūkstošus dolāru.

Holivudas slavenības jau ir apsvērušas, kādas sekas liberālajai kinoindustrijai varētu radīt Trampa nākšana pie varas. Mediju analītiķis Ričs Grīnfīlds ir izteicies, ka Tramps varētu mēģināt atriebties Holivudai.

Starp Holivudas slavenībām, kas sociālajos medijos pauda neapmierinātību ar Trampa uzvaru, bija arī Kriss Evanss, Amanda Seifrīda, Kristena Bela, Šēra, Ariana Grande, Sets Makfarleins un Rašida Džounsa.

Trampa atbalstītāju loks bija mazāks, bet tajā bija tādas zvaigznes kā Kērstija Elija, Ezīlija Benksa, Halks Hogans, Stīvens Boldvins un Rozanna Barra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu