LBAS un LDDK būs pieejami € 1,4 miljoni divpusējā sociālā dialoga uzlabošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS) un Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) sagatavot un iesniegt projektus Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansējuma izmantošanai sociālā dialoga un uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, informēja CFLA.

Kopējais pieejamais finansējums projektu īstenošanai ir 1 406 722 eiro, tajā skaitā ESF finansējums ir 1 195 714 eiro, bet valsts budžeta finansējums - 211 008 eiro. Noteikts, ka maksimālā attiecināmo izmaksu summa līdz 2018.gada 31.decembrim katram projektam ir 703 361 eiro, tostarp ESF finansējums ir 597 857 eiro, bet valsts budžeta finansējums - 105 504 eiro.

Pēc 2019.gada 1.janvāra atbildīgā iestāde varēs rosināt palielināt noteikto attiecināmo izmaksu kopsummu katram projektam līdz 750 000 eiro.

Programmas mērķis ir nodrošināt divpusējā nozaru sociālā dialoga attīstību labāka tiesiskā regulējuma izstrādē uzņēmējdarbības vides sakārtošanas veicināšanai. Aktivitātes paredzētas prioritāri piecās nozarēs - kokrūpniecībā, ķīmiskajā rūpniecībā un tās saskarnozarēs, būvniecībā, transportā un loģistikā, telekomunikācijās un sakaros.

Projektu gaitā LBAS un LDDK organizēs apmācības, seminārus, konferences, diskusijas, darba grupas, pieredzes apmaiņas vizītes, stažēšanās pasākumus, kā arī izstrādās dažādus metodiskos dokumentus sociālā dialoga veicināšanai, piesaistīs nepieciešamos ekspertus, organizēs uzņēmēju un iedzīvotāju aptaujas un veiks politikas ietekmes izvērtējuma pētījumus. Paredzēts, ka visu piecu nozaru ietvaros tiks noslēgtas ģenerālvienošanās starp nozares darba devēju un darba ņēmēju organizācijām.

Projektu īstenošanā LBAS un LDDK piesaistīs arī sadarbības partnerus - nozaru asociācijas, nozaru arodbiedrības, biedrības un nodibinājumus, kas pārstāv Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru komersantu un ražotāju vai atsevišķu sabiedrības sociālo grupu intereses un ir gatavi sniegt kvalitatīvu ieguldījumu nozaru divpusējā sociālā dialoga attīstībai.

Atbilstoši programmas nosacījumiem projektu iesniedzēji ir nacionālā līmeņa sociālie partneri, kas nodrošina darba devēju vai darba ņēmēju organizāciju interešu pārstāvniecību, - LBAS un LDDK. Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas laikā pilda Valsts kanceleja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu