Streļčenoks vēlreiz uz KNAB vadītāja amatu nepretendēšot, veltīšot laiku ģimenei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks pēc amata pilnvaru termiņa beigām veltīšot laiku ģimenei un esot atvērts darba piedāvājumiem. Viņš šobrīd neredzot jēgu startēt jaunā konkursā uz šo amatu.

Streļčenoks šodien žurnālistiem teica, ka izskatīšot visus darba piedāvājumus, taču politikā neplānojot startēt. Visticamāk, līdz gada beigām viņš veltīšot laiku ģimenei un bērniem. Tāpat viņš neplāno palikt KNAB, ja viņam šajā iestādē piedāvātu citu amatu. Viņš atgādināja, ka viņam vasarā bija izteikti darba piedāvājumi no starptautiskām organizācijām, taču neko konkrētāku Streļčenoks neminēja.

KNAB vadītājs nedomā pieteikties jaunā konkursā uz valsts galvenā korupcijas apkarotāja un novērsēja amatu. «Ja konkursa komisija paliek tā pati un informācija arī, tad neredzu jēgu pietiekties [jaunā konkursā],» paziņoja Streļčenoks.

Streļčenoks ir pārliecināts, ka viņa vietnieki Ilze Jurča un Jānis Roze būšot labi KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāji līdz brīdim, kad tiks atrasts jauns biroja vadītājs.

Streļčenokam arī pēc atbildes saņemšanas no konkursa komisijas vadītāja, Valsts kancelejas direktora Mārtiņa Krieviņa neesot zināmi iemesli, kādēļ viņš netika virzīts konkursa otrajai kārtai. Konkursa komisija ir paziņojusi, ka noraidītie KNAB priekšnieka amata pretendenti oficiāli nekad neuzzinās konkrētus iemeslus viņu nevirzīšanai konkursa otrajā kārtā, lai gan izvirzītās prasības ir publiski zināmas.

Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju esot radušās šaubas, vai Streļčenokam atkārtoti tiktu piešķirta pielaide valsts noslēpumam, jo saskaņā ar likumu, beidzoties pilnvaru termiņam, tā būtu jāsaņem no jauna.

Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi, tomēr konkursa komisija pagājušajā piektdienā atzina, ka neviens no viņiem, tostarp pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Pirmajā kārtā atlases komisija izvērtēja kandidātu atbilstību normatīvajā regulējumā noteiktajiem kritērijiem.

Streļčenokam amata pilnvaru termiņš beidzas nākamnedēļ.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu