Spolītis lems par iespēju atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Vienotības» frakcijas deputāts Veiko Spolītis vispirms iepazīsies ar situāciju un tad lems par iespēju atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus.

Spolītis šodien pēc Saeimas sēdes devās prom - uz konferenci Lietuvā, viņš būšot atpakaļ rītvakar, lai «nedēļas nogalē iepazītos ar Saeimas lēmumu, konsultētos un tad sniegtu savu atbildi». Deputāts sacīja, ka atgriezīsies, iepazīsies ar situāciju un tad sniegs atbildi, vai atmaksās izdevumus.

Šodien Saeimas debatēs Spolītis arī uzsvēra, ka kopumā komisija sanāca uz 23 sēdēm un iztaujāja 95 valsts amatpersonas, akadēmiskās vides un NVO pārstāvjus. «Ja laba pārvaldība ir šā lēmuma projekta mērķis, tad laba pārvaldība nozīmē arī koleģiālu darbu. Diemžēl darbs komisijā bija tālu no ideāla, un kolēģis Ringolds Balodis (NSL) neslēpj, ka nevēlas strādāt tā, lai komisija sasniegtu mērķi, kā to skaidri parāda šīs komisijas stenogrammas,» teica Spolītis. Viņš arī pauda, ka konflikti un atšķirīgs redzējums par problēmas būtību jau pamatos bija ieprogrammēts komisijas darbā.

Savukārt deputāts Guntis Kalniņš (ZZS) pauž gatavību atmaksāt naudu par darbu tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā, ja būs pieejams attiecīgs mehānisms.

Kā ziņots, Saeima šodien atbalstīja lēmumu aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Kalniņam rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus.

Lēmumprojekts paredz mudināt komisijas vadību - Spolīti un Kalniņu - uzņemties politisko atbildību par komisijas darbības rezultātu nesasniegšanu.

Deputātu parakstus, lai skatītu šo jautājumu, vāca parlamentārietis Artuss Kaimiņš («KPV LV»). Par šāda lēmuma projekta izskatīšanu parakstījās desmit deputāti - Kaimiņš, kā arī opozīcijas pārstāvji no Latvijas Reģionu apvienības un «Saskaņas».

Kā ziņots, Spolītis iepriekš žurnālistus informēja, ka komisijas vadītāja, sekretāra un konsultantu algu fonds bija apmēram 14 500 eiro.

Pretkorupcijas parlamentārā izmeklēšanas komisija darbu noslēgusi bez galaziņojuma pieņemšanas. Galaziņojuma projektu nav parakstījis neviens no deputātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu