Kurzemē slimnīcā nogādāts pārsalis vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Vakar Kurzemē guļam uz ielas atrasts apmēram 50 gadus vecs, plāni ģērbies vīrietis, kuram konstatēta ķermeņa atdzišana, tāpēc viņš nogādāts slimnīcā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa informēja, ka vīrietis tika atrasts guļam uz ielas bez virsdrēbēm, plāni ģērbts. Mediķi viņam konstatēja vidēji smagu ķermeņa atdzišanu, proti, ķermeņa temperatūra bija noslīdējusi līdz 32 grādiem. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat Kurzemē 82 gadus sieviete atnākusi pie kaimiņiem pēc palīdzības, jo mājās bijis auksti un neesot bijusi iespēja aizvērt logu. Sieviete bijusi plāni ģērbta, ilgāku laiku pavadījusi vēsumā, viņas drēbes bija salijušas un ķermeņa atdzišanas dēļ sieviete nogādāta slimnīcā.

Savukārt Vidzemē garām braucošs auto pamanīja ceļmalā guļam apmēram 60 gadus vecu sievieti ar slapjām drēbēm mitrā laika dēļ, kā arī kāju nobrāzumiem. Sieviete ķermeņa atdzišanas dēļ nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1072 izsaukumus, no kuriem sešos ķermeņa atdzišanas dēļ cilvēki nogādāti slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu