«Fujitsu» varētu ražot datorus kopā ar «Lenovo»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas elektronikas kompānija «Fujitsu» ceturtdien paziņoja, ka risina sarunas par iespējām apvienot grūtībās nonākušo personālo datoru ražošanas struktūrvienību ar Ķīnas datoru ražotāju «Lenovo».

Šādas sarunas tiek veiktas laikā, kad Japānas uzņēmumi cenšas atbrīvoties no grūtībās nonākušām struktūrvienībām, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli.

«Fujitsu» norāda, ka tas un «Lenovo» aplūko stratēģiskas sadarbības iespējas attiecībā uz personālo datoru izpēti, izstrādi, dizainu un ražošanu globālajam tirgum.

Abi uzņēmumi, kuriem vēl nepieciešams panākt vienošanos, veic arī sarunas ar valdības atbalstīto Japānas Attīstības banku, lai iegūtu finanšu un stratēģisko atbalstu.

Atsevišķā paziņojumā «Fujitsu» arī pavēstīja, ka šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, kompānija strādājusi ar 11,8 miljardu jenu (103,5 miljonu eiro) tīro peļņu, salīdzinot ar 15,9 miljardu jenu (139,5 miljonu eiro) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Atgriešanos pie peļņas galvenokārt nodrošinājuši izmaksu samazināšanas pasākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu