Gaidot sabiedroto ierašanos, Ādažu bāzē attīsta kazarmu infrastruktūru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Gaidot Kanādas vadītā NATO starptautiskā bataljona karavīru ierašanos Latvijā, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sāks strādāt vēl pie divu kazarmu būvniecības, kas palielinās izmitināšanas kapacitāti par 900 vietām - katrā pa 450 karavīriem, žurnālistiem sacīja 3. reģionālā nodrošinājuma centra komandieris pulkvežleitnants Ziedonis Indričs.

Pirmdien Ādažu bāzē tika svinīgi atklāta jau otrā jaunizbūvētā kazarma un divu citu pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Pavisam plānotas četras šāda tipa kazarmas.

Indričs pastāstīja, ka, būvējot nākamās, jārēķinās ar papildu sabiedroto karavīru ierašanos Latvijā, tādējādi tiks ņemta vērā nepieciešamība palielināt izmitināšanas iespējas. Sākotnēji katrā kazarmā bija plānots izmitināt 152 karavīrus, bet, izvietojot divstāvu gultas, iespējams šo skaitli palielināt divkārt.

Pulkvežleitnants arī informēja, ka jau šā gada beigās vai nākamā gada sākumā NBS sāks strādāt pie vēl divu kazarmu būvniecības, kas palielinās izmitināšanas kapacitāti par 900 vietām - katrā pa 450 karavīriem.

Savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis norādīja, ka šis ir tikai viens no projektiem, kas tiek realizēts Ādažu bāzē. Tiek rekonstruētas remonta novietnes militārajam transportam un bruņutehnikai, bet mehanizācijas projekta ietvaros tiek veidota mācību skola. Ministrs arī pauda cerību, ka tiks atrasti līdzekļi arī Ādažu bāzes sporta infrastruktūras attīstībai.

TVNET jau vēstīja, ka kopumā Ādažu bāzē un poligonā tiek īstenoti 53 būvprojekti. Daļa no tiem top ASV finansēto Eiropas drošības nostiprināšanas iniciatīvu projektu ietvaros. No iniciatīvas līdzekļiem šo projektu īstenošanai piešķirti aptuveni desmit miljoni eiro.

ASV finansētie Eiropas drošības nostiprināšanas iniciatīvas projekti ir daļa no centieniem stiprināt ASV apņemšanos atbalstīt savu sabiedroto kaujas spējas un drošības situāciju Baltijas reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu