Emma Vatsone nosoda nepilngadīgu meiteņu izprecināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu aktrise Emma Vatsone pirmdien vizītes laikā Malāvijā nosodījusi nepilngadīgu meiteņu stāšanos laulībā un lūgusi Āfrikas valstu iestādēm pielikt punktu šim paradumam, kas apdraud ne tikai meiteņu dzīvības, bet liedz arī iegūt izglītību un labāku nākotni.

26 gadus vecā Vatsone, kas ir ANO labās gribas vēstniece dzimumu līdztiesības un iespēju veicināšanas sievietēm jautājumos, apciemoja Āfrikas valsti dienā pirms Starptautiskās meiteņu dienas.

«Tikšanās ar jaunām meitenēm, kuras cieš no nabadzības un ir spiestas pāragri precēties, lika man saprast, cik ļoti svarīgi ir sievietēm pieņemt patstāvīgus lēmumus. Tas iedrošina cilvēkus rīkoties, kad viņi redz tik kaitīga paraduma izbeigšanu kopienu sadarbības rezultātā,» atklāja Vatsone.

ANO dati liecina, ka trešdaļa meiteņu no pasaules attīstības valstīm, izņemot Ķīnu, apprecas pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas, kas viņām liedz piedzīvot normālu bērnību un iegūt izglītību.

Lai arī Malāvija 2015.gadā likumīgo precību vecumu palielināja līdz 18 gadiem, daži šā likuma atbalstītāji pauduši raizes, ka paražas cienītāji varētu turpināt neoficiāli veikt nepilngadīgo precības.

Savas vizītes laikā Vatsone tikās ar tradicionālajiem līderiem, kas savās kopienās atbalstīja bērnu laulību atcelšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu