Turpina izmeklēšanu KNAB dokumentu lietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Saistībā ar valsts noslēpumu saturošu dokumentu pazušanu sāktā dienesta izmeklēšana Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) turpina darbu, un plašāki komentāri netiks sniegti, portālam TVNET pauda Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

SAB jau iepriekš bija apstiprinājis ziņu, ka no KNAB saņemta informācija par, iespējams, nozaudētiem valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem. Ņemot vērā to, ka izmeklēšanas komisija turpina darbu, detalizētu informāciju SAB nesniedz.

Otrdien KNAB nāca klajā ar paziņojumu, kurā noliedza, ka tikuši nozaudēti dokumenti, kas saturējuši valsts noslēpumu. KNAB pārstāve Laura Dūša TVNET informēja, ka nav konstatēts ne dokumentu, ne valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts.

«Atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem, ka KNAB esot pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, informējam, ka valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis,» teikts KNAB interneta vietnē.

Birojā skaidro, ka dienesta izmeklēšanas komisija tika izveidota pieņēmuma dēļ, ka, iespējams, ir notikusi valsts noslēpuma objekta nozaudēšana.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ar Ģenerālprokuratūras preses sekretāres Kristīnes Sutuginas starpniecību aģentūrai LETA skaidroja, ka prokuratūra uzrauga operatīvās darbības veikšanas likumību. Par slepenības režīma nodrošināšanu atbild KNAB un Satversmes aizsardzības birojs.

Ministru kabineta noteikumi paredz - ja institūcijas vadītājam ir pamats uzskatīt, ka notikusi valsts noslēpuma, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas izpaušana vai valsts noslēpuma objekta, NATO vai Eiropas Savienības klasificētās informācijas nozaudēšana, viņš nekavējoties ziņo augstākam vadītājam un nacionālās drošības iestādei, kas KNAB gadījumā ir Satversmes aizsardzības birojs.

Tāpat šie noteikumi paredz, ka institūcijas vadītājam ne vēlāk kā nākamajā dienā jāizveido dienesta izmeklēšanas komisija vismaz triju cilvēku sastāvā. Dienesta izmeklēšanas komisijas sastāvā ir institūcijas un attiecīgās valsts drošības iestādes pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu