«Ghetto Games» kustības aizsācējs saņem «Eiropas Sporta nedēļas» izcilības galveno balvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ielu sporta un kultūras kustības «Ghetto Games» aizsācējs Raimonds Elbakjans saņēmis Eiropas Sporta nedēļas izcilības galveno balvu «#BeActive Local Hero», informēja «Eiropas Sporta nedēļas» Latvijā komunikācijas koordinatore Ieva Kārkliņa.

To Eiropas Komisija pasniedz personībai, kas ar savu darbību īpašā veidā būtiski ietekmē kādas sabiedrības daļas dzīvesveidu, veicina un popularizē sportu un fiziskās aktivitātes.

Starp trijiem Eiropas valstu finālistiem savās kategorijās iekļuva arī Jelgavas 4. vidusskola un AS «Swedbank». Balvu ieguvēji tika godināti 15. septembra vakarā Briselē īpašā «Eiropa Sporta nedēļas balvas #BeActive Awards 2016» ceremonijā, uz kuru bija devušies arī visi Latvijas finālisti.

«Esam patiesi priecīgi un pateicīgi par iegūto balvu. Ghetto ģimene - tā ir mīlestība un smags darbs astoņu gadu garumā. Dienu no dienas esam strādājuši, lai radītu platformu personību attīstībai katram Latvijas jaunietim. Esam tik dažādi un amplitūda reizēm šķiet nereāla. Tomēr tieši tāpēc izdodas parūpēties vienam par otru. Palīdzot citiem piepildīt sapņus, nostiprinās pašcieņa un atbildība. Katra nozieguma, katra pāri nodarījuma pamatā ir cieņas trūkums. Tāpēc mācamies respektēt viens otru un galvenais ir nebaidīties uzdrīkstēties. «Ghetto Games» galvenās vērtības ir mīlestība, draudzība un līdzcietība. Radītais koncepts «Zāles nelabvēlīgām apkaimēm» paredz veselīga dzīvesveida piemēra radīšanu un sportisku aktivitāšu apvienošanu ar šoviem,» norādīja Elbakjans.

Eiropas Komisija augstu novērtējusi arī divu pārējo Latvijas finālistu - Jelgavas 4. vidusskolas un AS «Swedbank» – ieguldījumu tādas vides veidošanā, kas veicinātu skolēnu un strādājošo aktīvu un veselīgu ikdienas ieradumu veidošanu.

«#BeActive Awards» ir Eiropas Komisijas «Eiropas Sporta» nedēļas ietvaros izveidota izcilības balva. Sporta nedēļa Latvijā sākās šodien.

Visas nedēļas garumā un iedzīvotāji aicināti piedalīties gandrīz 600 dažādos pasākumos visā Latvijā, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības līmeņa. Tiem reģistrēti jau ap 200 000 dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu