Austrālijā izvirzītas apsūdzības pusaudzim par draudiem pie Sidnejas operas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā piektdien tika izvirzītas apsūdzības 18 gadus vecam pusaudzim par draudu izteikšanu pie Sidnejas operas nama, kas notika dažas dienas pēc džihādistu grupējuma «Islāma valsts» aicinājuma saviem piekritējiem veikt uzbrukumus ievērojamās Austrālijas vietās.

Policija paziņoja, ka šis vīrietis tika pamanīts, ceturtdien aizdomīgi rīkojoties operas nama pagalmā. Ir vēstīts, ka viņš izteica ekstrēmas piezīmes.

Jaunietis tika aizturēts bez incidentiem, un viņa mugursoma ir nosūtīta uz tiesu ekspertīzi. Policija uzsvēra, ka «nav nekādu pastāvošu draudu saistībā ar šo incidentu».

«Vēlāk tika veikta kratīšana pēc ordera šā vīrieša mājoklī, kur tika konfiscēti vairāki priekšmeti, lai tos izpētītu,» paziņoja policija.

«Šis vīrietis tika iztaujāts, un naktī viņam izvirzīja apsūdzību par draudiem iznīcināt vai sabojāt īpašumu,» teikts policijas paziņojumā.

Aizturētajam tika liegta atbrīvošana pret drošības naudu, un viņš piektdien stāsies tiesas priekšā Sidnejā. Notiesāšanas gadījumā viņam var tikt piespriests piecu gadu cietumsods.

Jauns žurnāls angļu valodā, kas saistīts ar «Islāma valsti», pirms dažām dienām ieteica ievērojamas Austrālijas vietas, kur «Islāma valsts» piekritēji varētu nogalināt cilvēkus.

«Nogaliniet viņus Melburnas kriketa laukumā, Sidnejas kriketa laukumā, operas namā un pat viņu [mājokļu] aizmugures pagalmos,» aicināja šis žurnāls.

Austrālijas premjerministrs Malkolms Tērnbuls uz to atbildēja, otrdien paziņojot, ka terorakta draudi Austrālijā ir «reāli».

Austrālijas amatpersonas ir paziņojušas, ka pēdējos divos gados ir novērsušas 10 teroraktus šajā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu