Krievijā jaunietim draud pieci gadi cietumā par «pokemonu medībām» baznīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu «youtuberim» draud piecu gadu cietumsods pēc tam, kad viņš sevi nofilmēja, spēlējot «pokemonu medības» baznīcā, vēsta «The Guardian».

Uzņemtajā video redzams, kā Ruslans Solovskis, atrodoties Visu Svēto baznīcā Jekaterinburgā, spēlē pokemonu ķeršanas spēli.

Video sākumā, kuru līdz šim brīdim noskatījušies jau vairāk nekā 900 000 cilvēku, vlogeris brīdina citus spēlētājus, ka tie var tikt apcietināti, ja spēlēs šo spēli baznīcā. Solovskis ir neizpratnē par likumiem, kas liedz šo spēli baznīcā: «Kā mēs varam aizvainot kādu, ieejot baznīcā ar viedtālruni? Es izlēmu paķert pokemonus baznīcā, kāpēc es to nevarētu darīt? Es uzskatu, ka tas ir droši un nav aizliegts.»

Policija izlēma sākt izmeklēšanu pret Solovski pēc tam, kad 11. augustā video tika ievietots vietnē «YouTube».

Draud pieci gadi cietumā

Sestdien publicētajā paziņojumā vietējā izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka

21 gadu vecais Solovskis tiek aizturēts uz diviem mēnešiem un viņam tiek izvirzītas apsūdzības naida kurināšanā un ticīgo jūtu aizvainošanā.

Šis sods var tikt pagarināts līdz pat pieciem gadiem cietumā. Jāatgādina, ka līdzīga pārkāpuma dēļ 2012. gadā uz diviem gadiem cietumā nonāca pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces.

Solovskis, kuram ir vairāk nekā 300 000 «YouTube» sekotāju, jau iepriekš ir uzņēmis video, kuros kritizē Krievijas baznīcu.

Nedēļas nogales laikā vairākas Krievu personības izteica savu viedokli par Solovska apcietināšanu. Krievijas pareizticīgo baznīcas runasvīrs Vladimirs Legoida savā «Facebook» portālā ierakstījis, ka Solovskis ir «labi pazīstams» jauns blogeris, kas «darbojas «Charlie Hebdo» stilā».

Jevgeņijs Roizmans, Jekaterinburgas mērs, paudis, ka šis arests ir «apkaunojums». «Nevar apcietināt cilvēku par stulbībām,» viņš izteicās.

Interesanti, ka vairākas Krievijas amatpersonas ir atklāti nosodījušas «Niantic» veidoto pokemonu ķeršanas spēli. Sakaru un masu komunikāciju ministrs Nikolajs Nikiforovs ziņu portālam «The Moscow Times» pat izteicies, ka «šī programma varētu būt izveidota ar izlūkdienesta palīdzību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu