Latvijas un Krievijas robežas demarkācijas darbiem prasa €310 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kapša / LETA

Iekšlietu ministrija lūdz Nodrošinājuma valsts aģentūrai piešķirt papildu 310 027 eiro izdevumu segšanai, kas saistīti ar Latvijas un Krievijas robežas demarkācijas darbiem.

Lai nodrošinātu Latvijas un Krievijas robežas ierīcību atbilstoši likuma nosacījumiem un pabeigtu iezīmēt dabā Latvijas robežas joslu, pierobežas joslu un pierobežas ārējo sauszemes robežu ar Krieviju, Nodrošinājuma valsts aģentūrai šogad kopumā jāveic robežas joslā esošo 211 privātpersonām un juridiskajām personām piederošo nekustamo īpašumu novērtēšana un atsavināšana.

Tāpat ir jāizstrādā un jārealizē 80 zemes ierīcības projekti, jāveic zemes kadastrālā uzmērīšana un reģistrācija nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā.

Šogad jāveic arī Latvijas robežas joslas izveidošana gar Latvijas un Krievijas robežu, kas ietver apauguma likvidēšanu, celmu raušanu un zemes nolīdzināšanu 12 metru platumā. Vēl arī nepieciešams veikt vēruma zīmju izgatavošanu un uzstādīšanu uz Latvijas un Krievijas robežas.

Atsevišķi darbi jau ir izpildīti, bet citi vēl turpinās.

Lai nodrošinātu Latvijas un Krievijas robežas demarkāciju, aģentūrai 2016.gadam piešķirti 568 392 eiro, tomēr visu darbību veikšanai vajadzīgs lielāks budžets, skaidro Iekšlietu ministrijā.

Jautājumu par šo finanšu līdzekļu piešķiršanu otrdien, 6.septembrī, vērtēs valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu