Vešņakovs: Dažas valstis cenšas izolēt Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dažas valstis cenšas izolēt Krieviju, bet to nav iespējams izdarīt, šodien Krievijas tautiešu konferencē Latvijā pauda Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Atklāšanas runā vēstnieks norādīja, ka šī gada konferences tēma - «Latvija un Krievija, no konfrontācijas un neuzticības uz sadarbību un uzticību!» - ir jo īpaši aktuāla. Vešņakovs pauda viedokli, ka patlaban ir novērojams «rusofobisks fons» Latvijas medijos, tāpat pastāv «aizspriedumaina attieksme» no tiesībsargājošajām un drošības iestādēm pret Krievijas nevalstiskajām organizācijām un krievu domas pārstāvjiem.

Tāpat vēstnieks runāja par ekonomisko sankciju ietekmi uz Latvijas un Krievijas ekonomisko un tirdzniecības sadarbību, paužot, ka no Latvijas tirgus aiziet Krievijas investori. Viņš gan pauda cerību, ka situācija mainīsies.

«Krievijai nav viegli arī starptautiskajā arēnā - dažas valstis cenšas izolēt Krieviju, bet to nav iespējams izolēt, un to mēs redzam gan šogad, gan iepriekšējos gados,» pauda vēstnieks. Viņš arī apgalvoja, ka «Krievijas reaģē» uz terorisma, konkrētāk, teroristu grupējuma «Islāma valsts» draudiem pasaulē, un šie draudi esot likuši Krievijai iesaistīties gaisa uzbrukumos Sīrijā. «Diemžēl Islāma valstīs ir daudz kaujinieku no Krievijas un bijušās Padomju Savienības, un mums ir jācīnās, lai šie cilvēki atgriežoties neradītu mums briesmas,» pauda diplomāts.

Vešņakovs arī klāstīja, ka kultūras joma ir ļoti svarīgs aspekts Latvijas un Krievijas attiecībās. Vēstnieks sagaida, ka Latvija arvien strādās pie tā, lai valstī turpinātos kultūras pasākumi sadarbībā ar citām minoritātēm valstī, kā arī dažādi Krievijas pasākumi.

Kā ziņots, šodien Maskavas namā notiek devītā Krievijas tautiešu konference Latvijā, un šī gada tēma ir «Latvija un Krievija, no konfrontācijas un neuzticības uz sadarbību un uzticību!».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu