Sarkozī paziņo par nolūku startēt 2017.gada prezidenta vēlēšanās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī pirmdien paziņoja, ka pretendēs uz partijas nomināciju startēt nākamgad gaidāmajās valsts galvas vēlēšanās.

«Esmu izlēmis kandidēt 2017.gada prezidenta vēlēšanās,» Sarkozī raksta savas jaunās grāmatas priekšvārdā, kurš nonācis aģentūras AFP rīcībā. «Jūtu sevī spēku, lai uzvarētu šajā kaujā, kas notiek mūsu vēstures nemierīgajā laikā.»

«Nākamie pieci gadi būs pilni briesmu, taču arī - cerības,» norāda bijušais prezidents, piebilstot, ka starp pieciem svarīgākajiem uzdevumiem, kas gaida Franciju, ir franču identitātes aizstāvība, konkurētspējas atjaunošana un valsts varas nostiprināšana.

Viņš uzsvēris, ka Francijas «galvenā kauja» būs par «mūsu dzīvesveida aizsardzību, nepakļaujoties kārdinājumam norobežoties no visas pārējās pasaules».

Sarkozī ievietojis elektronisko saiti uz šo tekstu arī savā tvitera kontā.

Šobrīd 61 gadu vecais Sarkozī prezidenta amatu ieņēma no 2007. līdz 2012.gadam, un viņš cer, ka spēs uzvarēt novembrī gaidāmajās centriski labējās Republikāņu partijas priekšvēlēšanās.

Viņa grāmatu, kas nāks klajā trešdien, sauc «Tout pour la France» («Visu Francijai»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu