Bin Ladena dēls aicina gāzt Saūda Arābijas monarhiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kādreizējā vadoņa Osamas bin Ladena dēls nācis klajā ar aicinājumu gāzt Saūda Arābijas monarhiju, lai tādējādi atbrīvotos no ASV ietekmes, trešdien vēsta organizācija SITE, kas uzrauga islāma ekstrēmistu tīmekļa vietnes.

Nedatētā audioierakstā Hamza bin Ladens aicinājis Saūda Arābijas jauniešus pievienoties Jemenā bāzētajam Arābijas pussalas «Al Qaeda» atzaram (AQAP), lai gūtu «nepieciešamo pieredzi» tālākai cīņai.

AQAP tika izveidots 2009.gadā, apvienojoties grupējuma Jemenas un Saūda Arābijas atzariem, un ASV to atzinušas par bīstamāko «Al Qaeda» formējumu.

Lai gan pats Osama bin Ladens, kuru 2011.gadā Pakistānā likvidēja ASV īpašo uzdevumu vienība, dzimis Saūda Arābijā, viņa senči nākuši no Jemenas.

ASV izlūkdienesti uzskata, ka šobrīd 23 gadus vecais Hamza bijis «Al Qaeda» dibinātāja mīļākais dēls un tēvs viņu audzinājis kā savu pēcteci grupējuma vadoņa postenī.

Izlūkdienesti norāda, ka Hamzas ietekme islāma ekstrēmistu vidē pieaug salīdzinājumā ar grupējuma pašreizējo formālo līderi Aimanu az Zavahiri, kurš vada Ēģiptes «Al Qaeda» atzaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu