Jakrins izvairīgs par iespēju pretendēt uz pastāvīgu Satiksmes departamenta vadīšanu; vēlas pabeigt sāktos darbus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Patlaban svarīgākais ir pabeigt sāktos darbus noteiktajā laikā, trešdien pēc tikšanās ar Rīgas ielu būvdarbu veicējiem žurnālistiem sacīja par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmētais departamenta vadītāja padomnieks, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Emīls Jakrins.

Pēc viņa domām, būtiskākais, lai līdzšinējos darbos pieļautās kļūdas netiktu pieļautas, plānojot turpmākos remontus Rīgas ielās.

Taujāts, vai viņš varētu pretendēt uz departamenta direktora amatu nākotnē, Jakrins bija izvairīgs, uzsverot, ka priekšā vēl ir daudz darbu. «Ja no domes vadības būs aicinājums uz šādu sarunu, tad mēs pie šīs lietas [kas saistīta ar Jakrina kļūšanu par departamenta direktoru] atgriezīsimies,» viņš norādīja.

Jau ziņots, ka 16.augustā saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Kā iepriekš skaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Jakrins.

Rīgā šovasar notiek vērienīgi ceļu remontdarbi - Brīvības, Lāčplēša un Barona ielā. Veikt šos darbus pašvaldībai esot liels izaicinājums. «Diemžēl esam spiesti atzīt, ka Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir sākti vēlāk, nekā bija plānots. Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par [Satiksmes departamenta vadītāja Vitālija] Reinbaha atstādināšanu no amata,» skaidroja Rīgas mērs.

Runājot par ielu remontdarbu kvalitāti, Ušakovs norādīja, ka nevienam būvniekam vēl nav samaksāts par paveiktajiem darbiem. «Tas ir ārkārtīgi efektīvs instruments, kad runājam par kvalitātes nodrošināšanu,» uzsvēra Ušakovs. Ušakovs gan atzīmēja, ka šobrīd notiek darbs ar būvniekiem un pārmest par kvalitāti vai termiņiem viņš atturētos.

Paši būvnieki, kas veic būvdarbus vairākās Rīgas ielās, ir apņēmības pilni pabeigt darbus, iekļaujoties noteiktajos termiņos, tā žurnālistiem trešdien teica būvniekus pārstāvošo uzņēmumu vadītāji.

Ceļu būves kompānijas AS «A.C.B.» valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks arī atzīmēja, ka darbus iecerēts pabeigt, neskatoties uz to, ka tie sākti vēlāk, nekā būtu vajadzējis, kā arī neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem, kas traucē būvdarbu veikšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu