Vēlies redzēt jauno Škoda Kodiaq?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Škoda

Čehu autoražotāja nozīmīgākais jaunums šajā gadā būs lielais apvidnieks Kodiaq. Ar to čehi kārdina jau sen, bet tagad pirmo reizi jauno automobili puslīdz iespējams novērtēt no ārienes tādā izskatā, kāds tas nonāks dīleru salonos.

Kodiaq ir dizainēts, lai atstātu klasiski atturīgu, bet tai pašā laikā spēcīgu pirmo iespaidu.

Tam ir plats radiatora režģis, šauri, nedaudz uz augšu pastiepti priekšējie lukturi, kas pirmo reizi starp visiem Škoda modeļiem būs pieejami arī pilnā LED izpildījumā, precīzi kaltas virsbūves līnijas sānos un aizmugurē, kā arī LED aizmugurējie lukturi (standarta aprīkojums) ar zīmolam raksturīgo C burta formas grafiku.

Bet Kodiaq, līdzīgi kā pērn prezentētais jaunās paaudzes Superb, ir ne tikai spēcīgs no ārpuses. Tam ir arī ko rādīt salonā. Proti, līdzīgi kā iepriekš minētais sedans, arī Kodiaq braucēju lutinās ar ļoti plašu iekštelpu. Vislabāk to cita starpā raksturo bagāžnieks, kas ir plašākais segmentā un standarta konfigurācijā ir 720 litrus liels ar iespēju tilpumu palielināt līdz 2065 litriem, ja nolaiž otrās rindas sēdekļu atzveltnes. Ja braucēju ir vairāk par pieciem, bet pārvadājamās bagāžas bieži vien ne tik daudz, tad kā opciju var uzstādīt arī trešo sēdekļu rindu, proti, vēl divas sēdvietas. Un, ja pircējs izvēlēsies arī nolokāmā priekšējā pasažiera sēdekļa opciju, salonā varēs ievietot līdz pat 2,9 metrus garus priekšmetus.

Čehu lielo apvidus auto būs iespējams apgādāt ar dažādām vadītāja atbalsta sistēmām. Cita starpā būs pieejama kameru sistēma, kas nodrošinās skatu no augšas, platleņķa kameras nodrošinās arī 180 grādu apskates zonu priekšā un aizmugurē,

Tow Assist sistēma, kas bez vadītāja iesaistīšanās palīdzēs manevrēt uz priekšu un atpakaļ āķim uzkabinātu piekabi,

un manevrēšanas asistents, kurš automātiski spiedīs bremzi, ja vadītājs, braucot atpakaļgaitā, nepamanīs šķērsli sev aizmugurē.

Papildus tam Kodiaq iegūs arī Škoda Connect mobilo tiešsaistes pakalpojumu paketi, reāla laika navigācijas sistēmu, attālināta atbalsta sistēmu, kā arī ārkārtas situācijās noderīgo e-Call sistēmu, kas automātiski sazināsies ar avārijas dienestiem, ja izšaus kāds no gaisa spilveniem.

Vairāk informācijas par Škoda Kodiaq būs pieejams pēc 1.septembra, kad Berlīnē norisināsies pirmā šādas klases čehu apvidnieka pasaules prezentācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu