«Novičok» Eimesberi: saindētais vīrietis nācis pie samaņas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MATT DUNHAM / TT NYHETSBYRÅN

Jūnija beigās Anglijas pilsētā Eimesberi tika atrasti divi cilvēki, kas bija saindējušies ar nervus paralizējošo vielu «Novičok». 44 gadus vecā Dona Stērdžesa svētdien slimnīcā nomira, savukārt 45 gadus vecais Čārlijs Roulijs pēc «neliela, bet nozīmīga» veselības stāvokļa uzlabojuma ir atguvis samaņu, paziņojusi Solsberi slimnīca.

Roulijs ir kritiskā, taču stabilā stāvoklī.

«[Viņš] ir kritiskā, taču stabilā stāvoklī, un ir atguvis samaņu,» stāsta slimnīcas pārstāve Lorna Vilkonsone. «Lai arī tās ir gaidītas ziņas, tomēr priekšā vēl tāls ceļš. Čārlijs joprojām ir ļoti sliktā stāvoklī, un viņam būs nepieciešama specializēta, nepārtraukta aprūpe Solsberi slimnīcā.»

Policija izmeklē notikušā saistību ar Skripaļu lietu. Bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā ar to pašu vielu saindējās Solsberi, kas atrodas tikai apmēram 10 kilometru attālumā no Eimesberi.

Lielbritānija un vairākas citas valstis uzbrukumā Skripaļiem vainoja Krieviju, taču Maskava to noliedz.

Tiek uzskatīts, ka Stērdžesa un Roulijs saindējās, paņemot rokās kādu ar nervu indi noklātu priekšmetu, taču policijai to joprojām nav izdevies atrast.

Valdības amatpersona medicīniskajos jautājumos Sallija Deivīsa sacīja, ka Eimesberi un Solsberi iedzīvotāji pašu drošības dēļ nedrīkst «pacelt nekādus svešus priekšmetus, kuros varētu atrasties šķidrums vai želeja».

Stērdžesa dzīvoja Solsberi, un pāris tur bija pirms došanās uz Roulija dzīvokli Eimesberi 29.jūnijā. Viņiem abiem palika slikti sestdien, 30.jūnijā. Trīs bērnu māte Stērdžesa nomira pēc astoņām slimnīcā pavadītām dienām.

Pirmdien policija Svindonā konfiscēja automašīnu, kas saistīta ar izmeklēšanu. Kā vēsta vietējie mediji, baltais «Audi» esot piederējis mediķim, kas ar Stērdžesu bija ātrās palīdzības automašīnā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu