Tramps atsakās paust atbalstu Pārstāvju palātas spīkeram Raienam un senatoram Makeinam

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Republikāņu Baltā nama pretendents Donalds Tramps otrdien paziņojis, ka nav gatavs izteikt atbalstu ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeram Polam Raienam un senatoram Džonam Makeinam pirms viņu gaidāmajām priekšvēlēšanu cīņām par vietu Kongresā.

Intervijā laikrakstam «The Washington Post» Tramps norādīja, ka nav vēl gatavs atbalstīt Raienu un neatbalstīs Makeinu.

«Man patīk Pols, bet šie ir briesmīgi laiki mūsu valstij,» pauda Tramps. «Mums ir vajadzīga ļoti, ļoti spēcīga vadība,» piebilda nekustamo īpašumu magnāts.

Raiens līdzīgi bija izteicies par Trampu pēc tam, kad viņš bija nodrošinājis pietiekami lielu delegātu atbalstu republikāņu nominācijas iegūšanai. Raiens bija teicis, ka «vēl nav gatavs» atbalstīt Trampu, tomēr beigās to izdarīja.

Spīkeram 9.augustā Viskonsinā ir paredzētas republikāņu priekšvēlēšanas cīņā par Raiena ieņemto Pārstāvju palātas locekļa vietu.

Tramps intervijā paziņoja, ka neatbalsta republikāņu 2008.gada prezidenta amata kandidātu Makeinu, kurš atteicās ierasties republikāņu nacionālajā konventā Klīvlendā, kur Tramps saņēma oficiālu partijas nomināciju.

Tramps iepriekš ir nievājoši izteicies par senatora militāro dienestu Vjetnamas kara laikā, kad Makeins nokļuva gūstā. 79 gadus vecais senators savukārt ir nosodījis Trampa izteikumus par Irākā krituša ASV karavīra vecākiem musulmaņiem, kuri demokrātu konventā Filadelfijā kritizēja Trampu.

Intervijā «The Washington Post» Tramps paziņoja, ka Makeins nav pietiekami daudz darījis bruņoto spēku veterānu labā.

Makeins 30.augustā piedalīsies republikāņu priekšvēlēšanās Arizonā, kandidējot uz sesto amata termiņu.

Vienlaicīgi ar ASV prezidenta vēlēšanām 8. novembrī tiks pārvēlēti arī visi Pārstāvju palātas locekļi un trešā daļa senatoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu