Vairākās Rīgas peldvietās strauji vairojas zilaļģes: aicina atturēties no peldēšanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saistībā ar strauju zilaļģu savairošanos Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pagaidām atturēties no peldēšanās ne vien Vecāķu, bet arī Daugavgrīvas un Vakarbuļļu peldvietās.

Reaģējot uz atbildīgo dienestu informāciju, pašvaldība šajās peldvietās izvietojusi informatīvi brīdinošas zīmes par peldēšanās ierobežojumu.

Patlaban jau ir veikti ārkārtas ūdens analīžu mērījumi, un pēc rezultātu saņemšanas tiks sniegta plašāka informācija.

Kā ziņots, saistībā ar strauju zilaļģu savairošanos Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus pagaidām atturēties no peldēšanās Vecāķu pludmalē.

Kā norāda dome, pēdējo reizi ūdens kvalitātes mērījumi Vecāķu peldvietā tika veikti pagājušā nedēļā, kas apliecināja, ka ūdens kvalitāte bija laba.

Zilaļģēm atmirstot, ūdenī var tikt izdalīti toksīni, kas peldētājiem var radīt dažādas ādas un gļotādu alerģiskās reakcijas un iekaisumu. Cilvēku saindēšanās ar zilaļģēm notiek ļoti reti. Ja tomēr notikusi saskare ar zilaļģēm, nekavējoties jānomazgājas tīrā ūdenī, var lietot aktivēto ogli, smagas saindēšanās gadījumā jāsazinās ar mediķiem.

Tāpat nedrīkst pieļaut, ka mājdzīvnieki dzer ūdeni, kuros masveidā savairojušās zilaļģes - dzīvnieki ar ūdenī esošajiem toksīniem var saindēties un pat aiziet bojā.

«Ūdens ziedēšana», kuras laikā savairojušās aļģes ir pārsvarā nekaitīgas, Latvijas upēs, ezeros, ūdenskrātuvēs un Rīgas jūras līcī tiek novērota katru gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu