Pēc 35 gadiem tiks atbrīvots Hinklijs, kas veica atentāta mēģinājumu pret Reiganu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džons Hinklijs, kas pirms 35 gadiem veica atentāta mēģinājumu pret toreizējo ASV prezidentu Ronaldu Reiganu, tiks atbrīvots no psihiatriskās slimnīcas, lai turpmāk dzīvotu kopā ar savu māti, trešdien nolēma tiesa.

Tomēr tiesa uzvirzījusi vairākus desmitu detalizētu nosacījumu Hinklija atbrīvošanai no Vašingtonas Svētās Elizabetes klīnikas, taču tie var tikt pārskatīti gada līdz 18 mēnešu laikā, ja viņa atlabšana turpinās progresēt.

ASV apgabala tiesnesis Pols Frīdmens atzinis, ka šobrīd 61 gadu vecais Hinklijs vairs nerada apdraudējumu nedz sev, nedz citiem.

Viņš var tikt atbrīvots jau 5.augustā, un turpmāk Hinklijs mitināsies kopā ar savu 90 gadus veco māti slēgtā kopienā Viljamsburgā, Virdžīnijas pavalstī.

Savulaik Hinklijs paziņoja, ka vēlējies nogalināt Reiganu, lai atstātu iespaidu uz aktrisi Džodiju Fosteri, ar kuru viņš kļuva apsēsts pēc filmas «Taksists» («Taxi Driver») noskatīšanās.

Atentāta mēģinājumā 1981.gada 30.martā Hinklijs uz Reiganu raidīja sešas lodes, taču netrāpīja, un tās ķēra trīs citus cilvēkus, kas tika smagi ievainoti. Tomēr viena no lodēm, rikošetā trāpīja prezidentam krūtīs.

Jau kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem Hinklijam ik pa brīdim atļāva apciemot māti, un šie «atvaļinājumi» kļuva arvien garāki. Pēdējais no tiem ilga jau 17 dienas.

Tomēr Reigana tuvinieki vienmēr iebilduši pret viņa atbrīvošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu