Skudriņa sapulcinājusi izcilus Latvijas pavārus, lai sniegtu gastronomiski muzikālu piedzīvojumu!

FOTO: Publicitātes foto

Par godu Cēsu 810 gadu jubilejai cēsniece Gundega Skudriņa sapulcinājusi ar Cēsīm saistītus izcilus Latvijas pavārus, lai saviem novadniekiem un svētku viesiem dotu iespēju baudīt gastronomiski muzikālu piedzīvojumu cauri gadsimtiem speciāli izveidotā «Garšu dārzā».

23.jūlijā jau no plkst.11.00 Cēsu Pils laukumā darbosies gastronomisko performanču aizsācējas Gundegas Skudriņas veidots «Garšu dārzs», kas apvienos gan gastronomijas, gan mūzikas, gan citu kultūras jomu paņēmienus, lai padarītu šo svētku sadaļu neaizmirstamu ikvienam apmeklētājam. «Garšu dārzā» varēs baudīt dzīvo mūziku no klasikas līdz mūsdienu skaņdarbiem, aperitīvus un uzkodas. Tā būs vieta, kur nesteidzīgi izbaudīt svētkus un smelties spēkus aktivitātēm pilsētā.

«Pavāri ir fantastiski mākslinieki, kuri diriģē orķestri. Cēsu jubilejas svētkos darbosies seši nozares profesionāļi, kuri visi ir saistīti ar Cēsīm. Un varu apsolīt – tādas performances, kādas būs Cēsīs, citviet nebūs redzētas,» teic «Garšu dārza» idejas autore Gundega Skudriņa un atklāj, ka šis būs unikāls gadījums, kad izcilie Latvijas restorāni – «Bibliotēka №1 Restorāns», «KUK BUK», «Restorāns 3», «Valtera restorāns», «Izsalkušais Jānis» – ārpus savām telpām piedāvās savus radošos veikumus un izcilos ēdienus par pieejamām cenām. «Es ļoti novērtēju, ka šefpavāri Andris Jugāns, Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis, Valters Zirdziņš un Māris Jansons piekrita ārpus savas restorāna virtuves radīt īpaši Cēsu 810 gadu jubilejai veltītus ēdienus, ko svētku viesi varēs gan nobaudīt, gan apskatīt speciāli izveidotā ekspozīcijā,» pauž Gundega Skudriņa.

FOTO: Publicitātes foto

Viņa aicina 23.jūlijā Cēsīs izbaudīt, sagaršot, piedzīvot vizuālu, estētisku baudījumu acīm un dvēselei, jo būs vērojami nekur vēl neredzēti Latvijas izcilāko pavāru priekšnesumi: spēlējošās klavierēs taps saldais ēdiens, 15.gadsimta cepetis iekrāsosies 21. gadsimta mērcē, dakšu varēs pacelt tikai 10 cilvēki vienlaicīgi, notiks spraigas cīņas dambretē, kuras kauliņus varēs apēst, būs baudāms 18.gadsimta apēdams dāmas tērps un citi neierasti gastronomijas pasaules šedevri. Vakara kulminācijā notiks īpaši Cēsīm radīta pavāru performance «Mūzika rodas gatavojot».

Visas dienas garumā viesi varēs iegādāties dažādu restorānu speciāli Cēsu 810.jubilejai radītus ēdienus, našķus, dzērienus, kā arī baudīt labus vīnus garšu dārzā pie zaļojošiem galdiem.

«Garšu dārza» programma

Plkst. 11.00 Veselīgs rīta kokteilis «Cēsīm 810», kuru gatavo Cēsu novada mērs Jānis Rozenbergs

Rīta vingrošanas komplekss, vada aktrise Jana Herbsta

Plkst. 12.00 restorāns «Izsalkušais Jānis» – neparasti kafijas stāsti, kafijas meistars Raivis Vaitekuns

Plkst. 12.30 vokāli instrumentālā grupa «Blieziens» Edvīna Logina vadībā

Plkst. 13.00 kafejnīca «Vinetas un Allas kārumlāde» – nogaršo 18.gadsimta modi, konditores Vineta Žamoidika, Alla Oldermane-Vadzinska

Plkst. 13.30 Reiņa Reķa bungu performance

Plkst. 14.00 restorāns «KUK BUK» – dambretes turnīrs ar ēdamiem kauliņiem, šefpavārs Andris Jugāns

Plkst. 14.30 «RR Band» muzikālais sveiciens svētkos

Plkst. 15.00 kafejnīca «Brūža būvlaukums» – maltīte ar gigantisko dakšu, šefpavāre Gita Vaļģe

Plkst. 15.30 Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas jauniešu priekšnesums

Plkst. 16.00 «Restorāns 3» – zemes mātes kokteiļi un paparžu noslēpums, šefpavāri Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis

Plkst. 17.00 «Valtera restorāns» – saldējums no klavieru skaņām, šefpavārs Valters Zirdziņš

Plkst. 18.00 «Bibliotēka №1 Restorāns» – zinātne un eksperimenti gastronomijas pasaulē, šefpavārs Māris Jansons

Plkst. 19.00 Vidzemes kamerorķestra koncerts Andra Veismaņa vadībā

Plkst. 20.00 DJ Cindulī

Plkst. 21.00 muzikāli gastronomiskā performance «Virtuves mūzika», šefpavāri Andris Jugāns un Valters Zirdziņš, Matīsa Runtuļa muzikālais noformējums

Plkst. 22.00 Svētku pārsteigums «Galdiņ, klājies!»

Visas dienas garumā gardi ēdieni, īpaši svētkiem tapuši gardumi un uzkodas, kafija, lieliski vīni un DJ Cindulī mūzika.

Uz augšu