Pēc ķīlnieku sagrābšanas Armēnijā nopratina vairākus desmitus opozīcijas aktīvistu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Armēnijas policija pirmdien nopratinājusi vairākus desmitus opozīcijas aktīvistu pēc tam, kad svētdien ar opozīciju saistīts bruņots grupējums ieņēma policijas ēku Erevānā un tur sagrāba ķīlniekus.

Pēc nopratināšanas visi aktīvisti tika atbrīvoti, aģentūrai AFP pavēstīja policijas pārstāvis.

Uzbrucēju gūstā joprojām atrodas pieci ķīlnieki, paziņojis Armēnijas Nacionālās drošības dienests. Trīs ķīlnieki ir atbrīvoti.

Ķīlnieku vidū ir Armēnijas policijas priekšnieka vietnieks ģenerālmajors Vardans Egiazarjans un Erevānas policijas priekšnieka vietnieks Valeri Osipjans.

Uzbrucēji ir pieprasījuši panākt ieslodzītā opozīcijas politiķa Žiraira Sefiljana atbrīvošanu.

Sefiljans un seši viņa atbalstītāji tika aizturēti jūnijā, varasiestādēm apgalvojot, ka viņi gatavojušies Erevānā sagrābt valdības ēkas un telekomunikācijas iestādes.

Grupa pieprasījusi arī Armēnijas prezidenta Serža Sargsjana demisiju.

Sefiljans ir ass valdības kritiķis. 2006.gadā viņš aicinājis uz «vardarbīgu valdības gāšanu» un ieslodzīts uz 18 mēnešiem cietumā. 2008.gadā viņš tika atbrīvots.

Pērn Sefiljans un vairāki viņa atbalstītāji tika aizturēti uz aizdomu pamata par apvērsuma gatavošanu, tomēr vēlāk tika atbrīvoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu