Igaunis Nicā: kāds vietējais īsi pirms uzbrukuma stāstīja, ka baidās no terorakta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terorakta laikā Nicā viesojies arī kāds Igaunijas pilsonis. Viņš portālam «Postimees» pastāstīja, ka pirms gaidāmās uguņošanas kāds vietējais iedzīvotājs viņam pastāstījis par savām bailēm par potenciālu teroraktu.

«Postimees» raksta, ka Nicā ar ģimeni terorakta laikā atpūtās uzņēmējs Peters Prijsaļms. Viņš sociālajos tīklos raksta, ka tieši pirms uguņošanas sākuma viņš runājis ar kādu vietējo iedzīvotāju, kurš pauda bažas, ka varētu notikt terorakts.

Pats uzņēmējs no vietas, kur vēlāk notika uzbrukums, laikus devies prom, jo bērni sūdzējušies par nogurumu.

«Salūts ilga apmēram 20 minūtes, bet mēs tur pabijām tikai 15,» rakstīja Prijsaļms, vienlaikus arī izsakot savu līdzjūtību Francijai.

Trīsarpus stundas vēlāk viņš izdzirdēja, ka no piekrastas nāk sirēnu skaņa, tāpēc nolēmis internetā paskatīties, kas noticis.

Prijsaļms rakstīja, ka vakarā paredzētā nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošana bija galvenais dienas temats vietējo un ārvalstnieku vidū. «Pludmalē bija daudz cilvēku. Pirms salūta mēs vienā lieliskā kafejnīcā ēdām saldējumu, un runājāmies ar kafejnīcas īpašnieku. Pārdevējs stāstīja, ka baidās no potenciāliem teroraktiem pludmales rajonā. Tas nedaudz lika uztraukties,» viņš rakstīja.

«Pārdevējs arī sūdzējās, ka tūristu kļuvis daudz mazāk, nesalīdzināmi ar to skaitu, kāds tur bija pirms desmit gadiem. Viņš baidoties, ka terorakta gadījumā viņu skaits vēl vairāk mazinātos.

Viņš pieļāva, ka pēc kāda laika varētu pārvākties uz kādu Igaunijai līdzīgu valsti, kur ir mierīgāk.»

Uzņēmējs stāsta, ka uzturēšanās laikā Nicā vienmēr ielās redzējis ar automātiem bruņotus drošībniekus. «Šāda aina mums bija neprasta. Tāpēc nevaru teikt, ka drošībai šeit nepievērš uzmanību. Diemžēl šoreiz terorists savu darbu pastrādāja tik un tā,» viņš piebilst nobeigumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu