Soctīklos ieturētas emocijas un neizpratne par traģēdiju Francijā, Nicā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No teroristu uzbrukumiem neviens nevar būt pilnībā pasargāts, intervijā LNT sacīja Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis. Vēstnieks pauda, ka viņam nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem Francijas teroraktos. «Varasiestādes dara visu iespējamo, lai aizsargātu iedzīvotājus. [Tomēr] nevaram būt 100% aizsargāti no šāda veida uzbrukumiem. Tā ir dzīves realitāte,» teica Lieģis.

Viņš arī stāstīja, ka vēstniecība Francijā uzturēs pastāvīgus kontaktus ar Latvijas un Francijas atbildīgajiem dienestiem.

Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija. Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu, paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu