ĀM rīcībā nav ziņu par uzbrukumā Nicā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrijai (ĀM) šobrīd nav informācijas, ka Nicā notikušajā uzbrukumā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» uzsvēra ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Jansosn uzsvēra, ka ministrija dienas gaitā vēl turpinās strādāt ar Francijas varasiestādēm, lai apzinātu situāciju.

Ministrijas pārstāvis atgādināja, ka

iedzīvotāji ar jautājumiem par saviem tuviniekiem var zvanīt uz ĀM tālruni ārkārtas situācijām 26337711.

Latvijas konsulārajā reģistrā nav ziņu par Nīcā esošiem tautiešiem

Latvijas konsulārajā reģistrā nav reģistrētu personu, kuras atrodas Francijas pilsētā Nīcā, kur norisinājās terora akts, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot.

Kā apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons,

ministrija aktīvi strādā ar telekomunikāciju operatoriem, nosūtot īsziņas tiem tautiešiem, kuri atrodas attiecīgajā rajonā.

To, cik šādas īsziņas ir nosūtītas, ministrijas pārstāvis vēl nevarēja precizēt, skaidrojot, ka pašlaik notiek intensīvs sadarbības darbs ar visiem operatoriem.

Jansons arī norādīja, ka Francijā atvērts krīzes centrs ar kuru ļoti cieši sadarbojas Latvijas vēstniecība Francijā.

Savukārt, kā liecina ministrijas mājaslapā esošā konsulārā informācija, kura atjaunota 20.maijā,

ceļotāji no Latvijas, kuri atrodas vai plāno doties uz Franciju, aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Francijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju valstī

un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem. Uz to brīdi valstī nebija noteikti ierobežojumi apmeklēt konkrētas vietas.

Tāpat

ministrija stingri iesaka ievērot īpašu piesardzību un modrību, atrodoties sabiedriskās vietās, tūristu iecienītajos objektos un citviet, kur pulcējas daudz cilvēku.

Kā ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Asiņainais uzbrukums Nicā, kas jau atzīts par teroraktu, notika pēc tam, kad Bastīlijas diena ceturtdien tika atzīmēta ar bruņoto spēku parādi Parīzes Elizejas lauku avēnijā un uguņošanām Francijas pilsētās. Šajā dienā Francija rīkoja svinības par godu sekulārajai republikai un tās vērtībām «Brīvība, vienlīdzība, brālība» («Liberte, Egalite, Fraternite»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu