Sabiedriskā transporta vadi no Rīgas cirka ēkas fasādes atvienoti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sabiedriskā transporta vadi, kas radīja bažas par Rīgas cirka ēkas drošību, no fasādes atvienoti, zināja pašvaldības uzņēmumā «Rīgas Satiksme». Uzņēmuma pārstāvis Viktos Zaķis stāstīja, ka vadus šobrīd tur divi izbūvēti balsti, un trolejbusi jau izmanto šo kontakttīklu.

Vadu noņemšana no ēkas izmaksāja aptuveni 33 tūkstošus eiro. Darbu laikā norisinājās divu kontakttīkla balstu iecelšana, kontakttīkla posma ierīkošana un apgaismojuma armatūras pārveide.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka sabiedriskā transporta vadu noņemšanu «Rīgas cirks» veiks par līdzekļiem, kurus Kultūras ministrija (KM) savai kapitālsabiedrībai pērn piešķīra steidzami veicamiem ēkas remontdarbiem. Paralēli līdz jūlijam paredzēts izstrādāt risinājumu Rīgas cirka ēkas fasādes nostiprināšanai.

Jau ziņots, ka Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) uzdevis nostiprināt cirka ēkas fasādi, pēc iespējas ātrāk no ēkas atvienojot sabiedriskā transporta vadus. BVKB direktors Pēteris Druķis aģentūrai BNS iepriekš apliecināja, ka gadījumā, ja kāds transportlīdzeklis aizķers trolejbusu vadus uz Merķeļa ielas, Rīgas cirka ēkas fasāde varētu nobrukt.

«Fasāde ir atdalījusies no iekšējām sienām un faktiski stāv pati par sevi. Nepieciešams veikt nepieciešamos darbus, lai viņa neuzgāztos virsū gājējiem. Mēs to esam uzdevuši veikt līdz [šā gada] pirmā pusgada beigām,» iepriekš skaidroja Druķis.

Februārī pēc BVKB atzinuma drošības apsvērumu dēļ tika pārtraukta cirka ēkas ekspluatācija publiskiem pasākumiem. Pēc KM iniciatīvas «Rīgas cirks» ir izveidojis krīzes pārvarēšanas komisiju, kurā strādā KM kultūrpolitikas, personāla, būvniecības un juridiskās jomas speciālisti, kā arī «Rīgas cirka» deleģētie pārstāvji.

Jau ziņots, ka «Rīgas cirks» pērn strādāja ar zaudējumiem 44 706 eiro apmērā. KM uzņēmuma valdei uzdevusi šo summu segt no «Rīgas cirka» iepriekšējo gadu peļņas un zaudējumus skaidro ar to, ka ēkas slēgšanas dēļ cirka pamatdarbība ir apgrūtināta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu