Malta apsver Lielbritānijas ES prezidentūru dalīt ar Igauniju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malta vēlētos kopīgi ar Igauniju dalīt Lielbritānijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES), paziņojis Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.

«Ja Malta uzņemtos ES prezidentūru visu gadu, tas varētu izrādīties par daudz mūsu valsts resursiem,» viņš sacījis laikrakstam «Malta Today». «Ideāli būtu, ja mēs to [ES prezidentūru] nodotu tieši Igaunijai, bet esam gatavi meklēt kompromisu, piemēram, dalīt Lielbritānijas prezidentūru starp Maltu un Igauniju. Tomēr mums vajadzēs finansiālu palīdzību, lai to īstenotu,» klāstīja Maltas premjers.

Maltas prezidentūra ES paredzēta no nākamā gada janvāra līdz jūnijam, bet Lielbritānijas prezidentūra - nākamā gada otrajā pusē, tomēr nav gaidāms, ka Lielbritānija uzņemsies prezidējošās valsts pienākumus pēc tam, kad referendumā briti nobalsojuši par valsts izstāšanos no bloka.

Igaunijas ES prezidentūra paredzēta 2018.gada pirmajos sešos mēnešos.

Igaunijas pārstāvji pauduši cerību, ka dažu tuvāko nedēļu laikā tiks panākta skaidrība jautājumā par Lielbritānijas prezidentūru ES, jo pretējā gadījumā prezidentūras organizēšana kļūst sarežģītāka un pieaugs tās izmaksas. Dažas amatpersonas ziņu aģentūrai BNS atzinušas, ka lēmumus par Lielbritānijas prezidentūru ES varētu pieņemt ne agrāk kā rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu