Augstskolās sākusies pieteikšanās studijām; rindas neveidojas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Augstskolās sākusies pieteikšanās studijām, un šobrīd lielas rindas neveidojas, liecina veiktā augstskolu aptauja. Pieteikšanās augstākajās izglītības iestādēs sākās otrdien plkst.9.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) prorektors Uldis Sukovskis aģentūrai BNS pavēstīja, ka vairāki desmiti studēt gribētāju pulcējās jau pirms plkst.9. Viņš informēja, ka ir liela interese par studijām RTU, un universitātē veidojas rinda un drūzma. Aizņemti esot visi brīvpiekļuves datori, kuros studēt gribētāji pieteikumus var aizpildīt elektroniski, un arī uz tiem cilvēki gaida rindā.

Viņš norādīja, ka prognozē «līdzīgi kā iepriekšējos gados visvairāk intereses būs par visu, kas saistīts ar datoru lietām, elektroniku, cerams arī ķīmiju.»

Turpretī Latvijas Universitātē (LU) neliela rinda veidojās jau no plkst.8. Šobrīd rindas ir norimušas, bet studētgribētāji vēl arvien ir samērā daudz, aģentūra BNS uzzināja universitātes Mediju centrā.

Tāpat arī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) ir liela interese par pieteikšanos studijām. Jau pirmajā stundā augstskolā notika aktīvs darbs, un pamatā nāca vietēja reģiona jaunieši. Šobrīd rindas nebija, bet tāda varētu izveidoties pusdienlaikā, aģentūrai BNS pavēstīja LLU pārstāve Lana Janmere. Viņa uzsvēra, ka LLU absolventi maģistrantūrā var reģistrēties elektroniski, tāpēc uz vietas ierodas tikai citu augstskolu absolventi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu