Abragciemā pazudušā bērna ģimene turpina atpūsties kempingā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv, Twitter@AijaKinca LTV ziņu dienests

Divus gadus vecais Hugo, kurš naktī uz pirmdienu bija pazudis Engures pagasta Abragciemā, patlaban kopā ar mammu atgūstas no pārdzīvotā, turpinot baudīt atpūtu kempingā.

Bērna māte Ilvija, kura esot teju uzaugusi šajā kempingā, žurnālistiem pastāstīja, ka puisēns vakar atnācis no jūras kopā ar viņas krustdēlu. Krustdēls puiku pieskatījis. Sieviete pati tikmēr darbojusies virtuves zonā.

«Manīju ka viņi tur bija, [..] līdz vienā brīdī konstatēju, ka viņa nav un jāiet meklēt. Pats viņš tētim šorīt teica, ka gājis meklēt māsu, lai varētu paspēlēt bumbu,» skaidroja bērna māte. Bērna tēvs teica, ka mazulis pirms pāris nedēļām bija iemācījies skriet.

Sākumā sieviete bijusi lielā neizpratnē par to, kā pareizāk rīkoties. «Tās nebija tādas bailes, bet mammas rūpe, kā rīkoties un ko darīt,» uzsvēra mazā Hugo māte.

No rīta bērns no saviem nakts piedzīvojumiem juties saguris, taču nekādas veselības problēmas viņam nav konstatētas.

«Saguris, protams, bija. Atpūtās, iestiprinājās ar mellenēm,» pastāstīja bērna māte.

Hugo vecāki pateicas cilvēkiem, kas palīdzēja bērna meklēšanā. Savukārt jaunais vīrietis Aleksandrs no Rīgas, kurš mežā pirmais pamanīja pazudušo bērnu, pēc mātes teiktā, ir viņu eņģelis, kuru noteikti vēl satikšot.

Māte arī pastāstīja, ka bērnam vārds Hugo likts par godu Latvijas brīvlaika perioda zemūdens «Ronis» kapteinim Hugo Legzdiņam, kuru sieviete pazinusi.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Māris Trēde žurnālistiem teica, ka

bērna vecāku administratīvā atbildība netiks vērtēta, jo notikušais ir uzskatāms par nelaimes gadījumu.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā ap plkst.6.20 tika atrasts Abragciemā no kempinga teritorijas pazudušais divus gadus vecais zēns.

Kā apstiprināja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns, bērns atrasts aptuveni piecu kilometru attālumā no pazušanas vietas un jau ir atvests pie mātes, kura viņu atpazinusi.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica zināja teikt, ka uz bērna ķermeņa pamanāmi vien kukaiņu kodumi. Bērns atrasts Bērzciema mežā guļam sūnās dažus desmitus metru no ceļa.

Īsi pirms zēna atrašanas pāris kilometru attālumā no Abragciema kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšanas darbi tika novirzīti uz šo rajonu.

Kā ziņots, zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst.19.30 Engures pagastā, kempinga «Abragciema Baloži» teritorijā. Puisēns spēlējās, kad māte uz brīdi atstāja viņu nepieskatītu, lai nomazgātu traukus. Kad sieviete atgriezās, dēls vairs nav bijis atrodams.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieki, 40 zemessargi, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Valsts policijā apstiprināja, ka meklēšanā tika pieredzēta liela cilvēku atsaucība un saņemti daudzi iedzīvotāju zvani.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu