Londonā iepeldējusi «Brexit» flotile

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Protestējot pret Eiropas Savienības (ES) nozvejas kvotām, trešdien pa Temzas upi Londonā iebrauksi «Brexit» flotile, kuras kuģīšus rotāja tādi uzraksti kā «Glābiet mūsu valsti, izstājieties» un «»Brexit» ir vienīgais ceļš».

Londonā pie Tauera tilta bija iebraukuši aptuveni 20 zvejas kuģīši, novēroja ziņu aģentūra AFP.

Protestējot pret šo akciju, Temzā atradās arī mazākas laivas, kuru plakāti aicināja britus 23.jūnijā gaidāmajā referendumā balsot par palikšanu ES.

«Brexit» flotili noorganizēja kampaņa «Fishing For Leave». Akcijā piedalījās arī britu eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs, kurš apgalvoja, ka dalība ES ir iznīcinājusi Lielbritānijas rūpniecības nozares.

«Šodienas flotile nav svinības vai ballīte, bet kārtīgs protests. Mēs vēlamies atgūt savus ūdeņus,» paziņoja Farāžs.

Vides aizstāvju organizācija «Greenpeace» pārmeta Farāžam «cinisku oportūnismu» un pauda pārliecību, ka problēmas zvejniecības nozarē izraisījusi kvotu sistēma, ko izgudrojusi britu valdība, nevis ES.

«Aiziešana no ES tikai nolems nozari gadiem ilgiem strīdiem par jauniem zvejniecības līgumiem, neesot garantijām uz labāku vienošanos zvejniekiem vai mūsu jūru labāku aizsardzību,» paziņoja «Greenpeace».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu